Kerámiabevonatok a padlón és a falakon

Az építőipar a trendek előrehaladtával és az ügyfelek ízlésének változásával különböző anyagokat vezetett be. Van azonban egy, amely a színek, textúrák, domborítások és méretek sokoldalúsága miatt a mai napig nagy népszerűségnek örvend. Ezek a kerámia burkolatok, amelyek a különböző épületek padlóin és falain egyaránt jól mutatnak.

Ha kétségei vannak ezzel az anyagtípussal kapcsolatban, és szeretné tudni, milyen előnyökkel jár az alkalmazása, olvassa tovább cikkünket. Itt nem csak a kerámia burkolatok jelentőségéről, hanem előnyeiről és a legjobb beépítési módokról is írunk. 

 

A kerámia burkolatok jelentősége

Az épületek felújításánál a tartósságra és a többi elemmel való esztétikai harmónia fokozására is kiváló. Emiatt a kerámia burkolatok kiemelkednek más anyagok közül. 

Ennek egyik fő oka, hogy a kerámia burkolatok gazdaságosabbak, mint más burkolattípusok, ugyanakkor ellenállóbbak is. Ezenkívül ez az anyag könnyen tisztítható, és a modellek széles választéka mindenféle ízlésnek megfelel.

A kerámiafelületek azért emelkednek ki, mert ellenállóbbak a külső történésekkel szemben, és alkalmasak a nagy forgalmú helyiségekbe.

 

Kerámia burkolólapok típusai

Amikor ennek az anyagnak a fontosságáról beszélünk, fontos megjegyezni, hogy széles választékban elérhetőek. A legfontosabb kerámia burkolat típusok:

 • Mozaik. Kisebb méretű, minták kialakítására használják. 
 • Csempe. Különböző színeiről és a terek széles lefedettségéről ismert. 
 • Porceláncsempe. Ideális a magasabb páratartalmú területeken, figyelembe véve ellenállóképességét és nagyobb fényét. 
 • Texturált. Kiválóan alkalmas domborzat kialakítására és a falak kiemelésére a dekorációban. 
 • Mázas. Nagy forgalmú helyiségekbe ajánlott, mivel ellenállóbb, mint a többi. 
 • Dekoratív. Olyan mintákat és rajzokat tartalmaz, amelyek együttesen egy nagy darabot alkotnak, vagy kiemelik a fal kisebb területeit.

 

Milyen előnyei vannak a kerámiabevonatoknak?

Miután a kerámiaburkolatok fontosságát meghatároztuk, elmondhatjuk, hogy más anyagokkal szembeni előnyeikkel kiemelkedőek. Ezek között megemlíthetjük:

 • Könnyű karbantartás. A kerámiaanyagok gyorsan tisztíthatók, és nem igényelnek sok karbantartást. Emiatt a lakóépületekben előnyben részesítik őket a konyhák, fürdőszobák és szobák esetében. 
 • A dekoráció maximálisan személyre szabható. A kerámia burkolatok bármilyen formátumban változatosak, és lehetővé teszik, hogy különböző anyagok, méretek, színek, textúrák stb. közül válasszon.
 •  Vízálló. A csempék vízállóak, ezért gyakoriak a fürdőszobákban, medencékben, szökőkutakban és még a konyhákban is. 
 • Tűzálló. Tűzállóak is, így ideálisak ipari, lakó- vagy kereskedelmi konyhákba.
 •  Gazdaságosak. Elismerten megfizethető árakat tartanak fenn az olyan anyagokhoz képest, mint a fa, a márvány és a természetes kő. 
 • Esztétikus. Tény, hogy nem minden burkolat járulhat hozzá annyira az esztétikához, mint a kerámia burkolólapok, mivel nemcsak a lehetőségek széles skáláját kínálják, hanem az építészek és belsőépítészek által leginkább keresett lehetőség a területek feldobására.

 

A kerámia burkolatok beépítése

Annak érdekében, hogy a kerámia burkolatok tartósan megmaradjanak a falakon vagy padlón, a PSP porceláncsemperagasztó használatát javasoljuk. Ez a termék, amellett, hogy lakóterületekhez ajánlott, nagy forgalmú kereskedelmi épületekben is hasznos.

Ezenkívül lehetővé teszi, hogy akár korábbi padló csempére ragassza az újat, és más anyagokkal is kompatibilis, mint például kő, márvány vagy gránit.