Kertészeti naptár a magaságyásokba való ültetéshez

Célunk, hogy az év bármely szakában betakaríthassuk termesztett zöldségeinket. Ezért fontos, hogy a megemelt magaságyás minden centiméterét a lehető legjobban kihasználjuk. Íme néhány tipp, amely segít ebben.

A Leier Durisol magaságyás mindenki számára nagyszerű eszköz. Lehetővé teszi, hogy szinte egész évben alkalmazza, még olyan kertekben is, ahol a talaj nem alkalmas a növények termesztésére.

 

Nézzük meg, hogy melyik hónapban milyen növényeket érdemes termeszteni!

Egy magaságyás segítségével optimalizálhatjuk a termesztési folyamatot, és biztosíthatjuk a friss, saját termesztésű zöldségek és fűszernövények folyamatos ellátását. Kora tavasszal, már márciusban vagy áprilisban elkezdhetjük a korai zöldségek, például a retek, a rukkola, a fejes saláta, a spenót és a petrezselyem vetését, amelyek a hűvösebb időjárást is jól tűrik. Az újhagyma, a mogyoróhagyma és a póréhagyma szintén április vége felé kezd gyökeret ereszteni a kertben.

 

Május az ideális időszak az előnevelt palánták elültetésére. A paradicsom, az uborka, a cukkini, a paprika és a chili ekkor ültethető ki a magaságyásokba. Nyáron, júniusban és júliusban a melegebb időjárást kedvelő zöldségeket ültetjük, például brokkolit, karfiolt, karalábét és sárgarépát. Augusztusban megkezdődik az őszi saláták vetése. Szeptemberben és októberben a fagytűrő zöldségek, például a rukkola, a zeller és a petrezselyem töltik meg a magaságyásokat.

 

Ha a magaságyás üres, fedje le fóliával vagy ültessen olyan növényeket, amelyek télen is jól érzik magukat. A madársaláta jó választás, de ültethetünk mángoldot és spenótot is, amelyek kiváló vitaminforrások a hideg hónapokban. A következő ültetési szezonra készülve zöldtrágya ültetésével javíthatja a talaj minőségét. Ehhez ültessen olyan növényeket, mint például a hüvelyesek, amelyek megkötik a levegőből származó nitrogént, és azt a talajba juttatják. A futónövény és a lóhere kiváló téli zöldtrágya növények, amelyeket februárban kell a talajba dolgozni, hogy táplálják a talajt.

A Leier termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!