Kertészkedés: így szórakoznak a kicsik és nagyok

Kertészkedés: így szórakoznak a kicsik és nagyok

A nyár a kertészkedés ideje, ami nem csak nekünk felnőtteknek tetszik, hanem a gyermekeknek is. Ha sok feladatot tervezett a kertben, és egyúttal a gyermekét is foglalkoztatni akarja, akkor  kombinálhatja mindkettőt. A kicsiket elbűvöli a természet, és kedvük támad ahhoz, hogy egyszerű kerti feladatokat vállaljanak be. Annak érdekében, hogy ezt megvalósítsa, a következő tippeket kell figyelembe vennie.

1. Legyen Ön a példakép

Ön a példakép és ezzel „utánozásra méltó”. Emiatt gyermekeit érdekli az, mit is csinál a kertben. Ajánlja fel nekik, hogy dolgozzanak együtt, és magyarázza el is nekik azt, amit éppen tesz. Persze nem kell a kicsik kezébe olyan kerti eszközöket adni, amelyektől megsérülhetnek. Ideálisak viszont  a kis lapátok és vödrök. a kicsik tágra nyíló szemekkel csodálják a gyermekeknek készült „eredeti” kerti gépeket. Ezért valami egészen különlegest találtunk ki nekik: egy  AL-KO gyerek fűnyírót fűnyíróhanggal, valamint egy guruló AL-KO mini kerti szerszámkészletet  mindazzal, amire csak szükségük lehet a gyermekeknek a kertészkedéshez. A gyerek fűnyíró nem csupán gyűjtődobozos, hanem  még megtévesztően eredeti fűnyírózajt is kelt. Ráadásul még a gyűjtődobozban felkavart kis gömböcskék is a tökéletes vágást imitálják, melytől a fűnyírás igazi élménnyé válhat.

 

2. Félkész helyek a fantázia felkeltéséért

Egy tökéletesen ápolt kert nem igazán izgatja gyermeke fantáziáját. Hagyjon pár befejezetlen területet a kertben: ez lehet egy cserjés vagy egy befejezetlen ágyás. Csupán néhány átcsoportosításra váró követ és némi földet is lebilincselőnek találnak. Meglátja majd, hogy a vadon és a befejezetlenség még nagyobb kedvet csinál nekik a kertészkedéshez.

3. Rendezzen be gyermekének egy saját kis kertrészt

Adjon gyermekének egy saját kis kertrészt. Ez lehet  egy kis ágyás, vagy egy virágcserép némi földdel. Ez a sarok teljes egészében a kis kertészutánpótlás kezelésében legyen. Ö döntheti el, hogy mit vessenek bele. Sok gyermek szereti pl. a földiepret, mivel szüret után mindenki csipegethet belőlük.  Sőt, mikor gyermeke először csak a földigilisztákat akarja szemügyre venni, ezt ilyenkor is teheti. A saját kis birodalmában önmaga dönthet. Gyermekének zöld projektjéhez alkalmazkodóan az AL-KO Mini kertész szettje kétkerekes. Ekkor ugyanis a kis kertészek gond nélkül tarthatnak együtt a nagyokkal. A gereblyéből, nagy és kislapátból, öntözőkannából, virágcserepekből, fűseprűből és vödörből álló szettek nem csak a  kertekben sikeresek. A játszótéren is sok gyerkőc vágyának tárgyává válik ez a kis szett  🙂

 

Amennyiben AL-KO kerti termékeket keres, jöjjön el barkácsáruházainkba vagy tüzéptelepeink egyikébe!