Faldekoráció ötletek kő és kő hatású, természetes és dekor burkolatokkal

Faldekoráció ötletek kő és kő hatású, természetes és dekor burkolatokkal

A különböző természetes kő és tégla ill. ezek megjelenését és hatását visszaadó dekor falburkolatok a lakásdekoráció fontos és népszerű elemei, melyek minden lakberendezési stílusban jól alkalmazhatóak, minimál és rusztikus enteriőrökben is.

A természetes és a dekor burkolatoknak is vannak előnyei – a hagyományos tégla és kőburkolatok hatása erőteljesebb, de az anyag súlyosabb, a nehéz lapokhoz komoly szakértelemmel rendelkező burkolót válasszunk és az ár is magasabb. A felületek is fontosak, a gipszkarton szerkezetek pl. nem bírják el a hagyományos kőburkolatokat. Egyszerűbben kezelhetőek (és alacsonyabb árfekvésben elérhetőek) a kő és tégla hatású falburkoló lapok, ezek könnyűek, költséghatékonyak, gipszkarton, fa vagy polisztirol felületekre is felragaszthatóak, a természetes anyagokból készült burkolatok tapintásra nem ridegek, a látvány pedig teljesen valósághű. Választhatunk 1-2 cm vastag kőburkolatok közül is, a csiszolt, polírozott vagy antikolt kőlapok, illetve tört vagy vágott felületű vékony faldekor csíkok többféle méretben és vastagságban rendelhetőek, így akár gipszkarton falra hálózva (falburkoló panelként) és egyesével is felrakhatóak a lakása falaira (utóbbi igazán rusztikus hatást kelt, mert nem szabályos panelként ismétlődő mintázatot ad. – pl. mediterrán stílusú házakhoz ajánlott). Eleganciát és folytonosságot teremt, ha a különböző helyiségek belső falburkolataihoz ugyanazt a burkolatot választjuk. A különböző köveket ugyanabban a helyiségben kombinálni nem ajánlott, a színekkel, árnyalatokkal lehet játszani. A szabálytalan felületeket közvetlenül megvilágítva izgalmas látványelemeket hozhatunk létre.

Példák különböző helyiségekben:

Amennyiben szeretne otthonra is ilyen burkolatot, jöjjön el barkácsáruházunk vagy tüzéptelepeink egyikébe, ahol munkatársaink segítenek a falburkolatok kiválasztásában, beszerzésében!

Forrás: lakbermagazin