Korszerű hőszigetelés

A hőszigetelés és a jól kialakított homlokzati hőszigetelés kifejezetten fontos és jelentős szereppel bír az energiatakarékosság  szempontjából is. Abban az esetben, ha egy ingatlan  megfelelő hőszigeteléssel rendelkezik, a fűtés és a hűtés költségei jelentősen csökkenhetnek.

Energiafaló, Magyarországon ez a szó jellemzi leginkább az ingatlanokat, legalábbis túlnyomó többségüket biztosan. Annak érdekében, hogy elérjük a kívánt zöld fordulatot, ami már évek óta várva várt eredmény, mindenképpen szükség lesz országszerte számos ingatlanfejlesztésre a közeljövőben. A legtöbb esetben nem költünk felújításra addig ameddig nincs tényleg olyan probléma ami a mindennapjainkat valóban zavarja és elveszi a komfort érzetünk. Egy pár évtizede épült ingatlan tulajdonosának a homlokzat utólagos hőszigetelése igen nagy költségeket vonhat maga után, azonban ha megújítjuk az ilyesfajta régi rendszereket, akár már pár éven belül is megtérülhetnek költségeink, de már a havi fűtési számlát is javában csökkenthetik. Mindenesekben teljes hőszigetelő rendszert vásároljunk! Ilyen rendszerekkel rendelkezik a Baumit is, ezeket a rendszereket bátran ajánljuk mindenkinek!

 

Építkezés, hőszigetelés

 

Mikor építkezésbe kezdünk vagy csak felújítani szeretnénk mindig fontos figyelni arra, hogy milyen téglából építkezünk és, hogy ezt követően milyen hőszigeteléssel biztosítjuk otthonunk megfelelő szigetelését. A hőszigetelés állapotát mindenképpen fel kell mérni, ha nincs olyan állapotban vagy egyszerűen csak korszerűtlen, érdemes rászánni magunkat annak felújítására, hiszen később jóval kifizetődőbb lesz az, ha korszerű szigeteléssel rendelkezik otthonunk. Természetesen nem minden esetben kell eltávolítani a régi hőszigetelést, amennyiben viszonylag jó állapotban van a régi az újat bátran ráépíthetjük. Minden esetben fontos, arra figyelni, hogy jól illesszük fel a szigetelés.

 

Megéri a hőszigetelés?

 

A válaszunk erre egyértelműen igen! A hőveszteség legnagyobb része legtöbb esetben a rosszul vagy egyáltalán nem szigetelt falakon keresztül történik. Saját érdekünk mellett  a környezetünk védelme és a fenntarthatóság is a hőszigetelés mellett szól. A falakon fellépő hőveszteség legnagyobb része megtakarítható az utólagos homlokzati hőszigeteléssel ami hosszú távon garantáltan kifizetődő lesz, de már akár 1 hónap elteltével is érzékelhetjük az első számla befizetésénél, hogy jóval kevesebb az a bizonyos befizetésre váró összeg. Tegyük fel, hogy egy rossz szigeteléssel rendelkező ingatlannal rendelkezünk, ennek felfűtése és annak ideális hőmérsékleten tartása, sokkal drágább és több idő mint egy olyan ingatlané ami megfelelő szigeteléssel rendelkezik, több energia és több káros anyag kerül kibocsátásra ami sem nekünk sem földünknek nem kifizetődő.

 

Mire jó a hőszigetelés?

 

A homlokzati hőszigetelés az esetek túlnyomó részében a falak külső oldalára kerül felhelyezésre. Ez védi a falszerkezetet és elősegíti annak megfelelő funkcionálást ezalatt értjük például azt, hogy nyáron megvéd minket a hőségtől vagyis a falakat hidegen tartja  télen pedig a hidegtől óv minket azzal, hogy megtartja a meleget. Ebből következik, hogy falunk belső felületének hőérzete sokkal kellemesebb lesz valamint a hőingadozás is csökken. Végül de nem utolsó sorban egy esztétikusan és igényesen elkészített hőszigetelés akár  növelheti is ingatlanunk értékét is.