Lakásfelújítás, építkezés mosolyogva? Lehetséges ez egyáltalán?

Lakásfelújítás, építkezés mosolyogva? Lehetséges ez egyáltalán?

Lakásfelújítás, építkezés mosolyogva? Lehetséges ez egyáltalán?

Mi azt mondjuk: igen! Avagy hogyan kezdjen bele a felújításba, hogy ne őrüljön bele!

AZ ÉPÍTKEZÉS, FELÚJÍTÁS LEGFONTOSABB ALAPKÖVE: A MEGBÍZHATÓ GYÁRTÓ
Ön is olyan, aki egy nagyobb beruházás, döntés előtt tudatosan és nagy körültekintéssel járja körül a témát?
Honlapokat, fórumokat olvasgat, véleményeket gyűjt, keres és kutat, hogy minél több információ alapján döntsön, mi lenne a számára a legmegfelelőbb?
Szeretnénk abban segíteni, hogy mire figyeljen az egyik legfontosabb döntésnél, az építőipari segédanyag-gyártó kiválasztásánál.
Sokan saját bőrükön tapasztalják meg, milyen az, amikor nem megbízható gyártót választottak, nem szakemberrel dolgoztattak.

Jó ajánlólevél, ha egy cég már évtizedek óta a piacon van, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan elégedettek a szolgáltatásukkal, visszatérő ügyfélként ugyanazzal a magas színvonallal találkoztak.
Az sem utolsó szempont, ha nem kell egyik üzletből a másikba járni, mert egy gyártó olyan széles termékpalettával rendelkezik, amely maximálisan ki tudja szolgálni az igényeket, és rugalmasan reagál minden felmerülő kérésre. Az is jó ajánlólevél, ha a gyártónál van egy állandó kapcsolattartónk, szaktanácsadónk, akihez bármikor tudunk fordulni, ha kérdésünk van, ha elakadunk a kivitelezésben,  felújításban. Ilyenkor úgy érezzük, fontosak vagyunk, a cég is a legjobbat akarja nekünk, helyes döntések felé terel minket.
Az esetleges reklamációkat, felmerülő problémákat is sokkal könnyebb és gyorsabb egy ilyen helyen kezelni.
Ezért érdemes nagy múltú, megbízható építőipari segédanyag-gyártót választani.
LAKÁSFELÚJÍTÁS MOSOLYOGVA? LEHETSÉGES, HA ELLESI A FELKÉSZÜLTEK PÁR TITKÁT
Hogyan kezdjen bele a felújításba, hogy nem őrüljön bele?
Mindenki három dolgot szeretne a lakásfelújításkor:
• Gyorsan: határidőre, csúszás nélkül elkészüljön minden
• Jól: az elvárt minőségben készüljön el az összes munka
• Ne drágán: ne lépje át a végösszeg a tervezettet

Lehetséges ez egyáltalán? Mi azt mondjuk: igen!

Persze vannak, akik már előre félnek a felújítástól, és vannak, akik csak menet közben jönnek rá, miért óvták őket a szeretteik attól, hogy az egészbe belevágjanak. Pedig ennek nem kell így lennie, elég csak megfogadni pár dolgot az elején.

Nézzük, mik is ezek?

7 FONTOS SZABÁLY FELÚJÍTÁS ELŐTT…
ÉS MIÉRT SZEGJÜK MEG ŐKET?
A szabályok azért vannak, hogy betartsuk azokat… meg egy picit azért is, hogy néha megszegjük őket. Mi a következő 7, építkezés, felújítás előtti szabályt ajánljuk megszegésre:
1. Készítsen költségvetést, de…
Csak azért ne vásároljon olcsó, de rosszabb minőségű anyagokat, segédanyagokat, mert azt látja, hogy kifut a keretből. Ez ugyanis valójában nem megtakarítás lesz, hanem pazarlás, amely ugyan nem most,  hanem csak pár hónap múlva fog újabb költségeket jelenteni.
2. Készítsen fontossági sorrendet, de…
Arra vigyázzon, hogy ezt a sorrendet ne csak az határozza meg, hogy mely helyiségeket akarjuk elsőként használni. Például előbb érdemes festeni, majd csak utána beszerelni az új nyílászárókat.
3. Dolgozzon szakemberrel, de…
Jóval! A jó szakember drágább lesz valamivel, hiszen jobb anya gokkal dolgozik, ráadásul keresettebb. Ez ugyan a jelenben megemelheti valamivel a költségeket, viszont később nem lesz szükség „ismét  munkákra”.
4. Önnek nem kell mindenhez értenie, de…
Nézzen utána a dolgoknak. Nem kell Önnek csinálnia a vízvezetékezést, a villanyszerelést, az ablakok berakását, a burkolást, azonban nem árt, ha tudjuk, mikor dolgozik jól egy szakember, és mikor nem. Ezért érdemes szakmai cikkeket, blogokat olvasni, amelyből bárki elsajátíthat egyfajta alaptudást. Ezt a tudást pedig bátran használjuk fel a szakember munkájának ellenőrzése során.
5. Nézzen körül a termékek között, de…
Olyan gyártótól vásároljon, akinek utána lehet nézni.
Van referenciája. Van múltja. Van látható vevővélemény az oldalán. Ír szakmai cikkeket. Azaz nem csak gyártó, hanem szakértő is.
6. Mérjen, számoljon, de…
Mindig figyeljen arra, hogy adott termékből (például csempéből) lesz-e később is raktáron. Egy rossz számolás, pár törött darab ugyanis a kicentizett métereket, darabszámot boríthatja. Ezért mindig legyen tartalék burkolat, festék kéznél, és ha teheti olyan terméket válasszon, amelyből később is lesz az üzletekben.
7. Tegyen bele sok munkát, de…
A munka végeztével menjen el pihenni a családjával.
Ettől lesz végül egy építkezésből, felújításból szép emlék.
Ha mindezeket az egyszerű tanácsokat megfogadja, és így vág bele a felújításba, gyorsan és bosszankodás nélkül fogja élvezni megszépült otthonát!

EGY ÉPÍTKEZÉS ALATT KÖZEL 100 OLYAN VÁSÁRLÁSI DÖNTÉST KELL MEGHOZNIA, AMELY SORÁN ÁTVERHETIK
Sajnos egyre több csalódás éri a magyar építkezőket, felújítókat burkolás után!
Nemrég végeztünk egy kutatást, amely szerint a magyar építkező, lakásfelújító lakosság 67,5%-a belefutott a két leggyakoribb burkolat problémába:
1. Egyre hangosabban „kopog” a burkolat
2. A burkolólapok meglazultak, felváltak

Miért van az, hogy az ilyen intő jelek után is újra és újra beleesünk a rossz segédanyag választás hibájába?
Miért jellemző a rossz segédanyag választás a magyar építkezőkre, felújítókra?
Ennek több oka is lehet:
1. Azt gondoljuk, hogy minden a burkolaton áll vagy bukik
2. Nem tájékozódunk a témában, így a döntést a segédanyag ára alapján hozzuk meg
Pedig a rossz minőségű segédanyagok képesek egy nagy varázslatra: megduplázni a burkolásba fektetett összeget és időt. Hiszen tönkreteszik a fürdőszoba, a nappali, a terasz tartósságát. Így két választásunk marad.
• a feljövő burkolatot toldozgatjuk-foltozgatjuk
• újra kezdjük az egész munkát
Mitől rossz egy segédanyag?
Egy feltűnően alacsony ár ne vonzó legyen, hanem gyanús. Egy magas minőségű segédanyagban ugyanis annyi összetevő, annyi pontosság, annyi munkaidő van, amely egy nagyon alacsony ár mellett képtelen lenne profitot termelni.
De mi lehet akkor a megoldás?
Megnézni az összetevőket? De ki az, aki tudja, miből áll össze egy kiváló minőségű ragasztó, segédanyag?
Csekklista a jó segédanyag megtalálásához
1. Olvassunk utána – Rengeteg cikket találni az interneten, amely bemutatja azokat a tulajdonságokat, amelyek nélkülözhetetlenek egy kiváló minőségű segédanyagnál.
2. Kérdezzük azokat, akik már építkeztek. Csalódtak vagy épp ellenkezőleg, elégedettek-e a használt segédanyagokkal?
3. Hívjunk fel 3-4 burkoló szakembert, és kérdezzük meg tőlük, ők milyen anyagokkal szeretnek dolgozni. Miért azzal? És miért ajánlja?
4. Válasszunk ki 2-3 segédanyagot a végére, és olvassunk utána a gyártójának. Hogy mennyire megbízható, hogy milyen referenciái vannak.
4 apró dolog, amit, ha komolyan vesz, akkor garantáltan nem fog csalódni otthona új burkolataiban. Mert azok hosszúhosszú évekig a helyükön maradnak.
Forrás:MAPEI