Laminált parketta és hagyományos parketta fektetése

Laminált parketta és hagyományos parketta fektetése

Laminált parketta és hagyományos parketta fektetése

Szép padló – könnyedén

A fa és laminált padlók lerakása könnyebb, mint azt Ön gondolná. Csak néhány dologra kell figyelni.

Eljárás:

Szép és hosszú élettartamú alternatívája lehet a szőnyegnek a fa és laminált padló. Az itt adott tippek és trükkök pedig jobban megkönnyítik a lerakását, mint azt el tudná képzelni.

1

Mindenekelőtt: a parketta és laminált parketta lerakásakor az illeszkedő csapot és hornyot ragasztják is (egyszerűbb változat: ragasztás nélküli, összepattintható rendszer). A parketta és laminált parketta esetében a duzzadás és zsugorodás természetes folyamat. A széleknél ezért (legalább tíz milliméteres) hézagokat kell hagyni.

2

Mindig a beeső fény irányában rakja le a parkettát. Az első sor lerakását a helyiség bal sarkában kezdje, a hornyos oldallal a fal felé. Ehhez először szerelje fel a távtartókat a falhoz, a tágulási fugák betartása érdekében. Az első sorban elhelyezett utolsó deszkát gyakran meg kell kurtítani. Az ebből visszamaradt darabbal kezdődik a következő sor.

3

A következő sorok lerakása. Ha pattintó rendszer nélkül dolgozik, kalapács és verőfa segítségével üsse szorosra az elemeket. Így járjon el minden sornál, a legutolsót kivéve.

4

Az utolsó sorban a fal vonalához kell igazítani a szélességet. A ragasztásra és beillesztésre csak ezt követően kerülhet sor.

5

Végül faékek segítségével rögzítse az egészet. A ragasztó megkötésére legalább egy éjszakát kell hagyni, mielőtt az ékeket eltávolítaná.

Forrás: Bosch

Jöjjön el hozzánk Bosch barkácsgépekért, munkatársaink segítenek a megfelelő kéziszerszámok kiválasztásában!