Makita Mini 4 ütemű motor: mm4

A Makita bevált 4 ütemű motorjai kínálnak: Nagy teljesítmény, kompakt és könnyű kialakítás, tiszta kipufogógáz-kibocsátás, alacsony üzemeltetési költség, könnyű karbantartás és alacsony zajszint előnyei a hasonló méretű 2 ütemű motorokhoz képest.

 

nagy teljesítmény, kompakt és könnyű kialakítás

A Makita 4 ütemű motorok nagy nyomatékot és lóerőt biztosítanak. Max. Nyomaték és lóerő a Makita 4 ütemű motorok esetében majdnem megegyezik egy egyenértékű 2 ütemű motoréval.

Ezen kívül egy egyedülálló kenési rendszer alkalmazásával a ma a piacon kapható 4 ütemű motorok közül a legkisebb külső fizikai méretekkel rendelkezik. Az öntött tengelykapcsolóházban használt magnéziumötvözetnek köszönhetően pedig az osztály legkönnyebb súlya is a legalacsonyabb.

A hagyományos 4 ütemű motorokhoz képest a Makita 4 ütemű motor a nagy égési hatékonyságának és az olyan új fejlesztéseknek köszönhetően, mint a kompakt gyújtógyertya, körülbelül 20-30%-kal nagyobb teljesítményt produkál.

A szabadalmaztatott egyedi kenőrendszer lehetővé teszi a 4 ütemű motor félig többállású használatát. E rendszer alkalmazása lehetővé teszi a 24,5 köbcentiméteres és 33,5 köbcentiméteres bozótvágók használatát bármilyen lejtőn, például árokparton, folyóparton vagy hegyi erdőben.

A hengerben a dugattyú mozgása által a forgattyúházban okozott természetes nyomásváltozást kihasználva pumpálja az olajat az egész motorban. Az olajat a motor alján lévő tartályból egy egyirányú szelepek hálózatán keresztül szivattyúzzák a megbízható kenés és a hosszú élettartam érdekében, anélkül, hogy a motor vízszintben tartására lenne szükség.

 

tiszta kipufogógáz-kibocsátás

Egy egyenértékű kétütemű motorral összehasonlítva a kipufogógáz-kibocsátás drasztikusan csökkent, hogy megfeleljen a világ szigorú előírásainak, beleértve a CARB Tier 3 (Kalifornia, USA), EPA Phase 2 (USA) és EU Stage 2 (Európa) előírásokat.

 

alacsony üzemeltetési költség

A Makita 24,5 cm3-es 4 ütemű benzines bozótvágó és egy egyenértékű 2 ütemű benzines bozótvágó közötti összehasonlító tesztünkből kiderült, hogy a Makita 4 ütemű motor fölénye a 2 ütemű motorral szemben a kategóriájában mind az üzemanyag-fogyasztás, mind a teljes költség tekintetében bebizonyosodott, amint azt az alábbi ábrák mutatják.

 

könnyű karbantartás

A Makita 4 ütemű motorok ólommentes benzint használnak. A kezelő ezért kihagyhatja az alábbi előkészítést és karbantartást, amely a gázolaj/olaj keverékkel működő 2 ütemű vagy 4 keverékű motorok használatakor szükséges: A benzin és az olaj keverése üzemelés előtt. üzemanyag eltávolítása a tartályból működés után, majd a por kisöprése az olajbetöltő nyílásból

 

alacsony zajszint

Az alacsony zajszint lehetővé teszi a másokat nem zavaró működést csendes helyeken, például parkokban vagy lakott területeken is.