Megéri a napelem?

Mára már számtalan  napelemes rendszer található a családi házakban annak ellenére, hogy pár évtizeddel ezelőtt egyáltalán nem volt jellemző. A napelem használata egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utóbbi időben és ez kétségtelenül nagyszerű hír a fenntartható fejlődés szempontjából is. Minél előbb a napelemek segítségével  helyezzük  áram alá  otthonunkat akkor, annál többet profitálhatunk a rendszerből, éppen ezért érdemes gyorsan váltani. Azonban azt a döntést, hogy melyik napelemes technológiát válasszuk a saját érdekünkben semmi esetre sem szabad elhamarkodni. Hiszen kedvező esetben évtizedekig a tető része lesz, a funkciók  mellett az esztétikát is érdemes figyelembe venni a választásunk előtt. Szerencsére ma már nem csak a hagyományos nagy paneles rendszerek vannak csak, így ennek köszönhetően nem kell ilyesfajta kompromisszumot kötni. A Terrán Generon napelemes tetőcserepek minden szempontból jó választásnak bizonyulnak.

 

CSOK, Családi Otthonteremtési Kedvezmény

 

Az ilyesfajta felújítások persze nem tartoznak a legolcsóbb projektek közé, de szerencsére ahogy egyre több helyen, Magyarországon is az állam egyre inkább ösztönzi a lakossági napelemes rendszerek népszerűsítését, eddig példátlan pályázati lehetőségekkel, támogatásokkal és kedvezményes hitel programokkal igyekszik hozzájárulni az ilyesfajta projektekhez. Ilyen célokra felhasználható például a gyermeket nevelő családok lakásfelújítási terve, továbbá a  vidéki CSOK, a CSOK hitel, a zöldhitel, sőt a babaváró hitel is. Ezek lehetőséget nyújtanak mindenkinek, hogy bátran bele kezdjen egy ilyen volumenű felújításba. Természetesen  eltérő feltételek mellett, juthatnak hozzá azok akik igénybe szeretnék venni a támogatást, de így  akiknek nincs elég anyagi forrásuk, egyszerűbb, népszerűbb és elérhető lesz a napelemek telepítése és a későbbiekben akár még több ilyen újítást is kivitelezhetnek majd otthonukba, ezzel is hozzájárulva a környezetvédelemhez és az üvegházhatás csökkentéséhez.

 

Terrán tetőcserép

 

A Terrán Generon napelemes tetőcserép pontosan ezekre a célokra lett kitalálva, így  mondhatni egyszerű de nagyszerű. A Generon belesimul a tetőbe, a tető alapvető védelmi funkciója ettől tökéletesen megmarad. Esztétikai szempontból sem kell tartani attól, hogy esetleg rontaná otthonunk összképét, sőt… a későbbiekben pedig, ha szeretnénk bővíteni és növelni a napenergia használatot otthonunkban akkor azt  bátran bővíthetjük is hiszen ez sem okoz problémát a napelemes tetőcserepek esetében. A Generon továbbá ezek felett  azzal is hozzájárul a fenntarthatósághoz és környezettudatossághoz, hogy 100%-ban Magyarországon gyártják termékeiket, így nem jár semmiféle plusz szállítással amivel a környezetet terhelnék.

 

Zöld energia

 

Mindenhol egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra. A zöld energia egy olyan fajta energia ami valójában mindig jelen van, mindig tudjuk használni vagyis megújuló energiaforrás. A napelemek használatával így hozzájárulhatunk ahhoz, hogy egyre többen használják a zöld energiát, hogy ezzel is elősegítsük bolygónk védelmét.