Megéri számolni a tetőtérrel – VELUX tanácsok

Megéri számolni a tetőtérrel - VELUX tanácsok

Bővül a család vagy szimplán több élettérre vágyik otthonában? Nem szükséges rögtön a költséges költözésben gondolkodnia.

Bővül a család vagy szimplán több élettérre vágyik otthonában? Nem szükséges rögtön a költséges költözésben gondolkodnia. A tetőtér beépítése pénzügyileg egy olyan okos döntés, amiért pár évvel későbbi éne biztosan hálás lesz Önnek. Az alábbiakban megmutatjuk, mennyi mindenre hasznosítható a tetőtér.

Babakuckó a tetőtérben

A babavárás időszaka rengeteg izgalmat és feladatot rejt magában. Ilyenkor nemcsak a várandósság körüli egészségügyi teendők kerülnek terítékre, hanem otthonunk is. Hiszen a kicsi érkezésével nemcsak a babaszobának kell helyet kialakítanunk, hanem egész életterünk újra gondolást igényel. Költözzünk vagy maradjunk? Vetődik fel a kérdés. Sokan számításba se veszik ilyenkor a felfelé költözést, pedig a tetőtér kiváló alternatíva a lakótér kiterjesztésére. A tetőtéri ablakoknak hála, könnyen kialakítható egymás mellett a hálószoba és gyerekszoba.

Iskoláskorú lett az egyik gyerek

Bármennyire is elválaszthatatlan egy testvérpár, eljön az az idő, amikor a közös szoba már nem lesz kielégítő. Általában ez az új korszak az egyik gyerkőc iskoláskorba lépésével érkezik el. Ilyenkor nemcsak szociális környezete, de feladatai és napjai is új irányt vesznek, amihez a birodalmának is illeszkednie kell mind elrendezésben, mind berendezésben. A kisebb testvérrel való osztozkodást a nagyobbak általában kellemetlenül élik meg. A tetőtérben egyszerűen kettéválasztható az addig közös szoba, a tanuláshoz szükséges ideális körülmények megteremtésében a tetőtéri ablakok fontos szerepet játszanak. Kutatások igazolják, hogy a megfelelő természetes fénymennyiség és a friss levegő akár 15%-kal javíthatja gyermekünk tanulási képességeit.

További opciók a tetőtérben

Ha a család életterének a falak sem tudnak határt szabni és a konyha, a nappali, a babaszoba és a hálószoba is fontos színtere a mindennapoknak, érdemes a mellékszobákat felköltöztetni. A tetőtér tagolásával a gardrób, a vendégszoba és a dolgozószoba is kialakítható fenn. Érdemes átgondolni, hogy a tetőtéri ablakok mely tetőfelületbe, mekkora méretben és milyen magasra épüljenek be, mert lényegesen befolyásolják a szoba használhatóságát, a közérzetet és a mindennapi kényelmet.

+Tipp! Több ablak, több fény és több beáramló friss levegő

Amennyiben pedig ablakot cserélne a tetőtérben, érdemes kihasználni a lehetőséget és ha már egyébként is munkálatokra lesz szükség, a meglévő ablakok számánál több tetőablakot beépíteni.

Miért a VELUX termékeket és szolgáltatásokat érdemes választani?

Minden igényre megtalálja a megfelelő típust és a VELUX tetőtéri ablakok hosszú távú befektetést jelentek, hiszen már az alaptípus is olyan vetemedésmentes szerkezettel rendelkezik, mely 25 év élettartamot biztosít. Kiegészítő termékek – árnyékolók, ablak-alkatrészek – ugyancsak 25 évig kaphatók minden VELUX tetőablakhoz, így teljes biztonságban tudhatjuk tetőterünket a nyílászárók tekintetében. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a vásárlást követő évtizedekben is bizton számíthat az országos szervizszolgáltatásokra.