Megfelelő padlóburkolat a garázshoz

Ezúttal néhány tippet adunk arra vonatkozóan, hogyan válasszuk ki a legjobb minőségű burkolatot a garázshoz.

A választás során figyelembe kell vennie, hogy ennek a padlóburkolatnak ellen kell állnia a járművek és más tárgyak súlyának, amelyeket a ház ezen területén tárolnak. Ezenkívül ellen kell állniuk az autógumik okozta kopásnak, és jó, ha taszítják a járműből szivárgó vegyi anyagokat.

 

A gépkocsibeállók típusai

Különböző lehetőségek vannak a kocsibeálló építésére, az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribbakat:

  • Földalatti. Ez a típusú autóbeálló nincs kitéve a napfénynek, ezért nem igényel napfényálló részt.
  • Kinti. Az ilyen típusú garázspadlónak ellenállónak, minimalistának és könnyen karbantarthatónak kell lennie. A cél az, hogy ellenálljanak az éghajlati tényezők, valamint a járművek okozta kopásnak
  • Beépített. A legtöbbjük automatikus ajtóval rendelkezik, amely megakadályozza a napfény áthaladását, és csak olyan garázspadlót igényel, amely ellenáll a súlynak, valamint a gumiabroncsok állandó súrlódásának. 
  • Önállóak. A lakástól vagy háztól távol eső, vagy elszigetelt kialakításúak, amelyeknek csak a teteje védi a járművet a naptól. Ilyen esetben gyakran betonpadlót használnak.

 

Tippek a garázspadló kiválasztásához

Az alábbi alapvető követelményeket ajánljuk figyelmébe a választáshoz:

  • Csúszásmentes. Lényeges, hogy olyan csúszásmentes padlót keressen, amely megakadályozza, hogy az autó „megcsússzon” a garázsba való be- és kihajtáskor. Ezek közé tartozik a cement és a természetes kő, azonban manapság már léteznek kerámia burkolólapok is ezzel a tulajdonsággal. Kérjen tanácsot szakértőtől.
  • Ellenáll az éghajlati tényezőknek. Bár jelentéktelennek tűnhet, valójában alapvető fontosságú, hogy a padló ne kopjon el azonnal. Vagyis szélsőséges éghajlaton a termikus padlók, például a csempe vagy a porcelán ajánlott. 
  • Könnyű karbantartás. Természetesen ez a pont elengedhetetlen, hogy sokáig szép maradjon a garázs területe. Könnyen tisztítható burkolatok a porcelán- vagy csempepadló. 
  • Nagyobb ellenálló képesség. A választott padlónak ellen kell állnia a térben tartani tervezett járműtípusok súlyának és az olyan maró hatású anyagoknak, mint a zsír vagy a benzin.
  • Egyediség. Fontos szempont, hogy a padló harmonizáljon a terek kialakításával. Ezért a legjobb, ha olyan formátumokat keres, amelyek általában alkalmazkodnak a terület esztétikájához vagy a ház/lakás dekoratív megjelenéséhez.
  • Ár. Egy másik megfontolandó szempont, hogy a választott anyagnak megfizethetőnek kell lennie.

 

Milyen ragasztót használjunk garázsburkolat telepítésekor?

Kiváló termék ehhez a Cemix PSP Porcelain Tile, amely nagy tapadó képességgel rendelkezik márványhoz, gránithoz, járólapokhoz és porcelánlapokhoz. Ugyanakkor ellenáll a nagy forgalomnak. Az AMU ragasztó szintén jó választás lehet, amelyet kültéri padlóburkolatok telepítésére terveztek, mivel maximálisan ellenáll a hőmérséklet-változásoknak.