Mi az a ragasztós padlóvinil?

Ellenállóságuk, esztétikai szépségük, könnyű telepíthetőségük és alacsony karbantartási igényük miatt a vinil padlóburkolatok egyre növekvő trendnek számítanak.

 

Mi az a vinil padlóburkolat?

A vinil padlóburkolat egyfajta szintetikus padlóburkolat, amely PVC – polivinil-klorid – borításból készül, és beltérben kerül lerakásra.

Hőszigetelő, akusztikai, antisztatikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, olyan tulajdonságokkal, amelyek kiváló választássá teszik a lakásban szinte bárhová történő beépítésre.

Ezeket a felületeket különböző anyagokból, például betonból, rétegelt lemezből és terrazzóból készült aljzatok burkolására használják.

Néha a vinil padlóburkolat más adalékanyagokkal (ásványi anyagok, fémek, lágyítók és pigmentek) is készülhet, hogy a padlónak bizonyos tulajdonságokat – a legtöbb esetben fokozott rugalmasságot vagy szilárdságot – adjanak.

Az ilyen típusú felület legfőbb előnye a gyors és egyszerű telepítés, ami mindig értékes a ház felújításakor vagy átalakításakor.

 

A vinil padlóburkolatnak azonban más előnyei is vannak, mint például:

  • Tartósság és ellenálló képesség.
  • Alacsony karbantartási igény.
  • Alacsony VOC (illékony szerves vegyület) kibocsátás.
  • Esztétikus minták sokfélesége.
  • Gazdaságosságuk.

 

Vinil padlóburkolat típusok

A vinil padlóburkolatoknak két típusa létezik, amelyeket jellemzőik alapján osztályoznak:

Merev vinil padlóburkolatok: ezek általában csempe formában és különböző vastagságban találhatók meg.

Rugalmas vinil padlóburkolat: 2 m széles és 25 m hosszú tekercsekben árulják, 1,5 mm vastagságban.

 

Hol használják a vinil padlóburkolatot?

A vinil padlóburkolat PVC-ből és hidrofób anyagok keverékéből áll, amely tulajdonsága miatt rendkívül ellenálló a vízzel és a nedvességgel szemben.

Ezek a tulajdonságok teszik az egyik legjobb alternatívává, amelyet mindenféle belső térben, például konyhában, fürdőszobában, nappaliban és hálószobában lehet beépíteni.

Nem elhanyagolható szempont, hogy a vinil padlóburkolatok esztétikai kialakítás tekintetében nagy választékban állnak rendelkezésre.

Következésképpen, függetlenül attól, hogy milyen az ízlése vagy a felújítani kívánt környezet jellemzői, megtalálja az igényeinek megfelelő modellt.

 

Melyik a jobb, a kerámia vagy a vinil padlóburkolat?

Mindkét típusú felület nagyfokú ellenállóképességet és sokoldalúságot kínál, mivel mindenféle belső térbe beépíthető. Ezenkívül kevés karbantartást igényelnek.

A vinilpadlók azonban előnyt élveznek a létező modellek széles választéka miatt, ami lehetővé teszi, hogy olyan kialakítást találjon, amely alkalmazkodik a felújítani kívánt hely jellemzőihez.

Ugyanakkor sokkal könnyebben telepíthetők és eltávolíthatók.

 

Mennyi ideig tart az öntapadós vinil padlóburkolat?

A vinil padló egyik nagy előnye, hogy kevés karbantartást igényel. Ha rendszeresen tisztítja a felületet, a padló akár 25 évig is eltarthat.