Milyen ruházat véd az építkezéseken?

Az építőipar természeténél fogva kockázatos, az általános óvatosság és az előírások betartása mellett a megfelelő ruházat és egyéni védőfelszerelés (PPE) használata kulcsfontosságú a munkahelyi biztonság garantálásához.

 

Alapvető kényelem és biztonság

A kiváló munkaruházat előállításához elengedhetetlenek a különböző kényelmes, légáteresztő és tartós anyagok. A megerősített stresszpontok és térdvédők növelik a kényelmet és a biztonságot, különösen térdeléskor. A rugalmasság is fontos, az elasztánszövetek lehetővé teszik a könnyed és korlátlan mozgást. Azokon a területeken, ahol nehézgépeket használnak, a jobb láthatóság érdekében elengedhetetlen a fényvisszaverő csíkokkal ellátott ruházat.

A mártott vagy kombinált kesztyűk biztosítják a kezek szükséges védelmét a kopások és ütések ellen. A rezgésgátló kesztyűk felbecsülhetetlen értékűek, ha elektromos szerszámokkal, például fúrógépekkel és bontókalapácsokkal dolgozunk.

A lábbeli kiválasztása kulcsfontosságú: stabil cipőre van szükség, amely lábujjvédővel és csúszásmentes talppal rendelkezik, amely véd a csúszás és az esetleges ütközések ellen. A párnázott sarok növeli a kényelmet, különösen hosszú ideig tartó állás és gyaloglás esetén.

A munkaruhán kívül a kőműves felszerelésének tartalmaznia kell egy sisakot a fej védelmére és fülvédőt vagy füldugót a zajterhelés csökkentése érdekében a forgalmas környezetben. A légzésvédelem szintén elengedhetetlen, különösen poros vagy veszélyes környezetben végzett munka esetén.

 

A következő termékek ajánlottak:

  • CREMORNE kabát
  • CREMORNE nadrág
  • GARAI póló
  • DUVAAG cipő
  • EPOPS kesztyű

 

Kemény munka a hőségben

A száraz körülmények biztosítják, hogy az építési keverékek jobban tapadjanak, a hosszú nappalok pedig meghosszabbítják a munkaidőt. A hőség ellenére sok építőmunkás rövidnadrág helyett hosszú nadrágot visel. A nyári munkaruházat kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy légáteresztő legyen, és lehetővé tegye a szabad mozgást. A biztonság érdekében elengedhetetlen a jól látható, fényvisszaverő csíkokkal ellátott póló. Válasszon könnyű, hálós felsőrésszel és nem fémből készült orrmerősítéssel ellátott biztonsági bakancsot, amely védelmet nyújt, és hűvösen és kényelmesen tartja a lábát a hőségben.

 

Nyári időszakra ajánlott termékek:

  • RUPSA RFLX póló
  • KEILOR STRETCH nadrág
  • NYROCA MAXIM kesztyű
  • VADORROS cipő

A Cerva termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!