Mire figyeljen láncfűrész vásárlásakor?

Közeledik a jó idő és ezzel a kerti munkálatok is aktuálissá válnak. A modern láncfűrészek a felhasználó speciális munkakörülményeihez és igényeihez igazodnak. Mielőtt láncfűrészt vásárol, gondolja át, hogyan kívánja használni. Ha már megválaszolta ezt a kérdést, könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő méretű és típusú láncfűrészt.

 

Milyen típusú felhasználó vagyok?

Mennyire vagyok gyakorlott a láncfűrész használatában? Milyen gyakran fogom használni a láncfűrészt – minden nap, havonta egyszer vagy évente néhányszor? Hivatásszerűen vagy magáncélra fogom használni?

 

Milyen vágási munkákat fogok végezni?

Milyen munkákra fogom használni a láncfűrészt? Milyen méretű fát fogok leggyakrabban vágni? Keményfát vagy puhafát? Kicsi vagy nagy fűrészre van szükségem? Milyen évszakokban fogom használni a láncfűrészt?

 

Milyen méretű láncfűrészre van szükségem?

Egy kis láncfűrész könnyebben manőverezhető, mint egy nagy láncfűrész. Ha a láncfűrész túl nehéz, a kezei és karjai elfáradnak, ami hosszú ideig tartó munka esetén befolyásolhatja a biztonságát.

 

A megfelelő méretű láncfűrész kiválasztása nagy fák és keményfák kivágásához

Ha nagyobb fákat, különösen keményfákat szeretne kivágni, akkor nagyobb méretű és teljesítményű láncfűrészt kell választania. Ha a modell túl kicsi, a láncfűrész túlzott igénybevételnek lesz kitéve, és feleslegesen elhasználódik.

 

Milyen hosszú vezetőlemezre van szükségem?

A megfelelő hosszúságú vezetőlemezt a rönk mérete és bizonyos mértékig a felhasználó tapasztalata határozza meg. Ha tudja, hogy különböző méretű rönkökkel/fával fog dolgozni, célszerű legalább két különböző méretű vezetőlemezt/láncot vásárolni, hogy megkönnyítse az Ön és a fűrész dolgát. Minden láncfűrész legalább két különböző hosszúságú vágófelszereléssel szállítható.

 

Ellenőrző lista a láncfűrész vásárlásához:

Kiegyensúlyozás

Biztonság

A láncfűrésszel végzett munka során mindig használjon megfelelő védőfelszerelést.

 

Karbantartás

Gondoskodjon a láncfűrész karbantartásáról a hosszabb élettartam biztosítása érdekében. Az alapvető karbantartási munkálatokat saját maga is elvégezheti. Az optimális teljesítmény biztosítása érdekében azonban rendszeresen ellenőriztesse láncfűrészét szakkereskedőjével. 

 

A láncfűrészek a következő fő csoportokba sorolhatók:

  • Részmunkaidős használatra szánt láncfűrészek
  • A részmunkaidős láncfűrészek robusztus, univerzális láncfűrészek, amelyek könnyen kezelhetők és jól teljesítenek.
  • Alkalmi használatra szánt láncfűrészek
  • Akkumulátoros láncfűrészek.
  • Professzionális használatra szánt láncfűrészek

 

Professzionális használatra szánt láncfűrészek. Megbízható teljesítményt, nagy vágási teljesítményt és kiváló irányíthatóságot kínálnak. Ezek a láncfűrészek gyakran olyan professzionális funkciókkal is fel vannak szerelve, mint például a fűtött fogantyúk, amelyek biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik a hosszabb munkavégzést nehéz körülmények között.

A Husqvarna termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!