Nyári ház körüli tennivalók

A nyár hazánkban is egyre szeszélyesebb, az azt megelőző tavaszi időszakról nem is beszélve. A nyarat a legtöbben imádjuk, a kellemes hőmérséklet, az iskola vége és a vakációs lehetőségek széles tárháza miatt. Ne feledjük azonban, hogy a nyár is hozhat meglepetéseket és érdemes házunkat felkészíteni a nem várt időjárási viszontagságok kivédésére.

 

Amikor a nyár beköszönt, sokan belekezdenek az otthon felújításába és a fejlesztéseket helyezik előtérbe. Például feldobják és kényelmesebbé teszik a kertet vagy új garázst terveznek, illetve előtérbe kerülnek a szezonális munkák is.

 

Az ereszcsatorna megfelelő állapotának ellenőrzése azonban a nyári hónapokban is prioritást élvez még akkor is, ha ilyenkor kevesebb eső esik. A különböző időjárási körülmények különböző hatással vannak az ereszcsatorna anyagára. Mivel a hőmérséklet nyáron az utóbbi időben már bőven 30 °C fölé is emelkedhet, az ereszcsatorna-rendszer váratlan igénybevételnek lehet kitéve. A nap UV-sugarainak való tartós kitettség fokozatosan meggyengítheti és károsíthatja az ereszcsatornát. A műanyag ereszcsatornák különösen érzékenyek az UV károsodásra, mivel a nap lebontja a műanyag molekuláris szerkezetét, így az törékennyé és repedésre hajlamossá válik. Ezzel szemben a fém ereszcsatorna tartós választás, amely hosszú ideig ellenáll a nap káros hatásainak.

 

Tudta, hogy a legtöbb ereszcsatorna-szivárgás a műanyag ereszcsatorna meleg időben történő tágulása miatt következik be?

 

A műanyag rendszerek esetében a hő állandó ingadozása gyengítheti az illesztéseket, és az illesztések szétválását okozhatja. Talán hallotta már, hogy az ereszcsatorna nyikorog a napsütésben, amikor a kertben élvezte a jó időt. A fém ereszcsatorna azonban hőstabil, és képes ellenállni a magas hőmérsékletnek anélkül, hogy megvetemedne vagy deformálódna, így csökkenti a szivárgás vagy sérülés valószínűségét, és nem kell nyikorgó hangokat hallgatnia.

 

Egy új házfelújítási projekt megvalósítása nyáron izgalommal jár, és a költségvetés korlátozhatja, hogy milyen feladatokba vághat bele. Az acél ereszcsatorna-rendszer telepítése a felhasználóbarát kialakítás és az egyszerű telepítési folyamat miatt megvalósítható feladat a háztulajdonosok számára. Ha egy régi ereszcsatorna-rendszert acélrendszerre cserél, nemcsak a hatékony esővíz-elvezetést biztosítja, ez javítja otthona funkcionalitását és esztétikáját.

 

Az ereszcsatorna-rendszer korszerűsítése mind gyakorlati, mind esztétikai célokat szolgál, így okos befektetés az otthona számára. A Lindab Rainline egyik nagy előnye a kivételes színtartás, még hosszabb napsütés esetén is. A Rainline-t olyan fejlett bevonatolási technológiákkal tervezték, amelyek kiváló UV-ellenállóságot biztosítanak. Ez azt jelenti, hogy az ereszcsatorna megőrzi élénk színét, és nem fakul vagy színeződik el idővel, még akkor sem, ha intenzív napsugárzás éri. Megőrzi esztétikai kialakítását, és évekig javítja otthona külső megjelenését.