Nyugalom és a tér a város közepén – Velux tetőterasz

Hódítanak a tetőteraszok – nem véletlenül. Megszoktuk, hogy választani kell: ha az építkező nyugalmat és zöldterületet szeretne a külvárosba küldjük, ha folyamatosan új impulzusra és programokra vágyik, a belvárost javasoljuk neki, mert ott minden közel van. De a kettő együtt is lehetséges. Nyugalom, zöldterület, nyüzsgéshez közel a belváros közepén egy jól megalkotott kivitelezett igényes tetőtéri lakásban, tetőterasszal.

Számtalan nagyvárosi tető áll kihasználatlanul, ahol a VELUX tetőterasz tökéletes kiegészítője lehet minden otthonnak. A szobákat a természetes nappali fénnyel öltözteti fel, míg a teraszra kilépve eltávolodva, egy éghez közeli perspektívából tekinthetünk a lábunk alatt morajló városra. Csendes, zöld teraszt építhetünk, télen friss levegőt szívhat a lakástulajdonos, mégis közel marad az összes izgalmas programlehetőséghez.

Nem érdemes a nagyvárosi tetőket üresen és kopáron hagyni! Sok szép lakást lehet itt létrehozni.

A VELUX tetőterasz a kinti és a benti világból is a legjobbat nyújtja. A teraszra való kilépést biztosító speciális ablak már a meglévő tetőszerkezetbe is beépíthető, emellett nem okoz beltéri helyveszteséget. A teraszkijárat azt a felületet foglalja el, ahol a tető az alacsony magasság miatt amúgy sem használható. Ha VELUX tetőteraszt alkalmaz, újabb építési munkálatok nélkül alakíthat ki tetőteraszt bármilyen 35-53 fok közötti hajlású tetőben. A terasz alsó ablakeleme válaszható oldalirányban balra nyíló vagy jobbra nyíló változatban is.

Bent extra fényözön és padlótól a mennyezetig terjedő kilátás is jár hozzá. A terasz külső borítása igény szerint az épülethomlokzathoz igazítható.

Az ablakon a felső kilincs lebillentésével friss, szűrt levegőt engedhetünk a szellőzőnyíláson keresztül az épületbe. A beépített légszűrő javítja a belső klímát, mivel kívül tartja a port és a rovarokat.

A tetőterasz ablakához bármilyen igényhez és stílushoz alkalmazkodó árnyékoló válaszható.

VELUX tetőterasz

Van hely a tetőn, amit kihasználna, de a magastető miatt nem lehet? A VELUX tetőterasz a kinti és a benti világból is a legjobbat nyújtja: kisétálhat rajta a tetőre, ha nyitva van vagy fényt engedhet be rajta, ha zárva van.  (A tetőterasz beépítéséhez burkolókeretet is kell vásárolnia.)

Előnyök

 • Ajtó a külvilágra
 • Bent extra fényözön és padlótól a mennyezetig terjedő kilátás
 • Tetőtéri ablak vagy tetőterasz – Ön dönt
 • Tetőterasz páratlan megoldással: Teraszra való kilépést biztosító speciális ablak, amely már meglévő tetőszerkezetbe is beépíthető
 • Járható tetőterasz beltéri helyveszteség nélkül  A teraszkijárat azt a felületet foglalja el, ahol a tető az alacsony magasság miatt egyébként sem használható
 • Alkalmazásával újabb építési munkálatok nélkül alakítható ki a terasz és használható ki teljes mértékben a tetőtér
 • Kényelmes belső teret és rengeteg fény biztosít ez a páratlan megoldás
 • A felső rész 45 fokban, fokozatmentesen felnyíló ablakszárny, az alsó rész pedig fix vagy nyitható ajtó
 • Keményfából készült küszöb (tölgy, világos)
 • Az előszerelt rolótartó a Pick&Click™ rendszernek köszönhetően lehetővé teszi bármilyen belső árnyékoló könnyű és gyors felszerelését
 • Felső ablakelem:  A 45 fokban felfelé nyíló felső ablak szabad kijárást és zavartalan kitekintést nyújt
 • Alsó ablakelem:  VEA: oldalirányban, balra nyílik (kívülről nézve), VEB: oldalirányban, jobbra nyílik (kívülről nézve) , VEA, VEB: mindkét változatban a kilincsben elhelyezett kulccsal zárható, VEC: nem nyitható elem

 

Válassza ki az Ön tetőteraszát

Színtelen lakkozott fenyő

A nagy tömörségű első osztályú fenyő faanyag, és a speciális rétegragasztási eljárás garantálja a nagyfokú szilárdságot és a vetemedéssel szembeni ellenálló képességet.
A fafelület a gombásodás és a kártevő rovarok elleni alapimpregnálást követően három réteg lakkbevonatot kap. Ehhez színtelen, vízbázisú, oldószermentes akril lakkot használunk.

Fehérre festett

A lakberendezésben egyre elterjedtebb fehérre festett ablakok bármely bútorhoz illenek, emiatt kiváló választást jelentenek nappaliban, hálószobában. A fafelület a gomba- és rovarölőszeres kezelést követően több rétegben felhordott, vízbázisú fehér akril festék bevonatot kap.

Alumínium

Réz

Titáncink

Színre festett alumínium

Üvegezés:

Szuper energiatakarékos 65-ös üveg

Uw=1,2 W/m2K
Ug=0,50 W/m2K
g=0,50
Rw=35 dBEnergiamegtakarítás középfokon
Ritkább üvegtisztítás
Tökéletes kilátás, a harmat nem csapódik le
Külső védelem az időjárási kihívások ellen
Személyi biztonság üvegtörés esetén
Fokozott védelem betörés esetén
P2A/1B1 biztonsági osztályú