Teraszok, erkélyek szakszerű burkolása Sika rendszerekkel

A Sika rendszerei megoldást nyújtanak vízszigetelésre és ragasztásra egyaránt

A kivitelezők, szakkereskedők szerint a teraszok, erkélyek problémáinak forrása elsősorban a rendszer alapját képező vízszigetelés hiányára, a nem megfelelő vízelvezetésre vezethető vissza. A nagy hőingadozásnak kitett teraszokon, erkélyeken hiába burkoltak drága csempével, járólappal, magas minőségű flexibilis csempe- és járólapragasztóval, valamint flexibilis tulajdonságú fugázóval, pár év múlva az eredmény – megfelelő vízszigetelés hiányában – ismét kopogó lapok, szivárgó nedvesség, a penész megjelenése a terasszal érintkező falfelületeken.

Sajnos sok helyen próbálkoznak epoxy fugázóval is, de az epoxik nem oldják meg a vízszigetelést. Jobbak ugyan, mint a cementes fugázók, mivel nincsenek bennük kapillárisok, azonban a vízszigetelésen nem segítenek.

A Sika az adhoc megoldások helyett rendszerekben gondolkodik. A kültéri teraszok, erkélyek burkolásához többféle, teljes körű réteg megoldást kínál. Ezen rendszerek alapjai az egy, vagy kétkomponensű vízszigetelő habarcsok. A kivitelezők körében már régóta népszerűek a Sika kétkomponensű vízszigetelő habarcsai, melyek a professzionális szintű Sika vízszigetelési és ragasztási rétegrendek alapját képezik.

Az alábbi videóból megismerheti a Sika kétkomponensű vízszigetelő habarccsal kialakított komplett rendszermegoldási javaslatát:

A legkorszerűbb Sika 2 az 1-ben vízszigetelő habarcsok

Az egykomponensű vízszigetelő habarcsok amellett, hogy szintén egy komplett rendszer alapelemei, 2 az 1-ben tulajdonságuknak köszönhetően még fel is gyorsítják a kivitelezési munkát, valamint csökkenthetik az esetleges kivitelezési hibák lehetőségét.

Sikalastic-1K: 2 az 1–ben funkciójának köszönhetően rugalmas vízszigetelést és betonvédelmet is nyújt

SikaCeram-500 Ceralastic: vízszigetelő habarcs és csemperagasztó egyetlen termékben