Önön nem foghat ki a víz!

Önön nem foghat ki a víz!

Önön nem foghat ki a víz! – A tökéletes vízszigetelés titka

A víz nem kegyelmez semmilyen hidegburkolatnak!

Gondoljon csak bele, milyen ördögi kör ez:
– nincs vagy hibás a vízszigetelés a teraszon, az erkélyen vagy a pincében
– a víz, a talajból felszivárgó nedvesség vagy a lecsapódó talajpára bekerül a burkolat alatti ragasztórétegbe
– a nedvesség továbbszivárog a szerkezet felé
– ez a tél során megfagy
– a burkolat feltöredezik és a lapok elvállnak aljzatuktól
– a réseken át egyre több víz, nedvesség jut a teherhordó szerkezethez
– a szomszédos helyiségek fal- és padlószerkezetei is károsodnak
– egyre rosszabb állapotba kerül az otthonunk
Ennek elejét vehetjük, ha a kivitelezés során nem hanyagoljuk el a vízszigetelést, mivel a későbbi károk helyreállítási költsége nagyságrendekkel magasabb lesz az építkezés folyamán beépített  szigetelőrétegénél.

Vízszigeteléskor olyan anyagokat használjunk, amelyek ezt a 2 eredményt garantálják:
• a vízszigetelés legyen tökéletes
• hosszú távon is jól működjön.
HOGYAN ADHAT 6-SZOROS VÉDELMET A FÜRDŐSZOBÁJÁNAK
A víz nagyon fontos része az életünknek, de nem a falakba szivárogva!
A fürdőszobákban a zuhanyzók, és kádak környezete, az emeleti fürdőkben pedig még a padló megfelelő szigetelése is különleges figyelmet érdemel, mert a víz előszeretettel ezeken a helyeken támad.
Ha egy kisebb ráfordítást és figyelmet szentel ennek a felújításkor, baj esetén – csőtörés, repedés vagy szivárgás – jóval tetemesebb kiadástól mentheti meg önmagát Ön is.

Ha az alábbi 6 anyagot használja az építkezéskor vagy felújításkor, otthona értéke azonnal megnő, hiszen hosszú ideig biztosítja, hogy a víz nem tehet kárt a fürdőszobában vagy a konyhában.

Íme, a víz elleni harc 6 katonája:
1. A fürdőszobák fokozott vízterhelése miatt a burkolat alá ajánlott felhordani a MAPEGUM WPS egykomponensű, kenhető vízszigetelő fóliát, amely egyrészt a falazat, másrészt a szomszédos helyiségek  védelmére szolgál. Nem kell attól tartania, hogy a megfelelő szigetelés kialakítása a kivitelezés idejét megnyújtja, hiszen a nedvszívó aljzatokra felvitt MAPEGUM WPS réteg gyorsan szárad, burkolását már akár 12-24 óra múlva el lehet kezdeni.
2. A fóliához nélkülözhetetlen elemként hozzátartozik a MAPEBAND sarokerősítő szalag és mandzsetta, amit az úgynevezett negatív sarkokba, valamint a csőáttörésekhez, padlóösszefolyókhoz célszerű alkalmazni.
3. A rugalmas szigetelőrétegre történő közvetlen burkoláshoz olyan flexibilis ragasztókat célszerű használni, mint amilyen például a KERAFLEX ragasztó.
4. A tartósan rugalmas, penészesedésálló, ecetsavas szilikon a fürdőszobában azoknak a hézagoknak a kitöltésére szolgál, amelyek a szanitereknek a burkolathoz való csatlakoztatásakor keletkeznek. A MAPESIL AC szilikon ráadásul 31 színárnyalatból választható.
5. 26 színben kapható a flexibilis, könnyen tisztán tartható fugázó anyag, az ULTRACOLOR PLUS is, amelyen a penészgombák sem tudnak megtapadni.
6. A Mapei a festékrendszereihez is kifejlesztette a fugázó anyagoknál már bevált DropEffect vízlepergető és BioBlock penészedésgátló technológiákat. Ilyen rendszer például a három részből álló SILANCOLOR
PLUS. Első lépésként a SILANCOLOR CLEANER PLUS fertőtlenítő- és tisztítószerrel a megtelepedett mohától, zuzmótól, különböző baktériumoktól, penész és gombafonalaktól, spóráktól megtisztítjuk a  kezelendő felületet. Ezt követően a rendszer második komponensét, a SILANCOLOR PRIMER PLUS alapozót használjuk a felület előkészítésére. Az alapozóval bevont felületre már felhordható a harmadik  komponens, a SILANCOLOR PITTURA PLUS festék, amely matt, ugyanakkor bársonyos érintésű felületet ad. A SILANCOLOR PLUS aktívan véd a mikroorganizmusok ellen, nagymértékben légáteresztő, és  alacsony vízfelvétel jellemzi.
Az újonnan épülő, vagy felújításra kerülő lakások esetében a
vízkárok elleni védekezés elengedhetetlen feladat.

Forrás: MAPEI