Otthonról dolgozni a fényben

Az otthoni munkavégzésnek megvannak a maga egyedi előnyei és kihívásai. Segítünk, hogy a munkaterületed jól működjön a számodra.

A stressz és az álmosság csökkentésétől kezdve a termelékenység és a hangulat fokozásáig, a több természetes fény a munkaterületén csodákra képes. Fedezze fel a VELUX tetőablakok átalakító erejét ezekben az inspiráló otthoni átalakításokban.

Az elmúlt évek sokunk számára megmutatták, mennyire fontos a napfénnyel és friss levegővel ellátott otthoni munkahelyhez való hozzáférés. Nathalie és családja jól ismeri ezt, hiszen időnként az egész négytagú család otthon volt a munka és az online tanulás mellett.

 

Egy sötét szoba lehetőségekkel

A kézenfekvő ötlet az volt, hogy megnézzük a ház első emeletét, ahol az egyik szobát játszószobának, tévészobának és fitneszteremnek használták – de irodának soha. És ennek jó oka volt.

„Ez egy szép nagy szoba, de nem volt elég fény a térben. Számomra pedig elengedhetetlen, hogy napfényben dolgozhassak. Soha nem lennék boldog, ha egész nap mesterséges fényben ülnék. Szóval izgatottan vártam, hogyan tudnánk megoldani ezt a problémát” – mondja Nathalie.

A család egy szerelőre bízta a munkát, aki gyorsan visszatért a megoldással: a VELUX 3 az 1-ben rendszerrel. Három ablakszárny egy keretben, a tető déli oldalán.

„A tetőablak ötlete nagyon tetszett nekem, a fény, a friss levegő és a szép design mind fontos számomra. Nagyon vártam már, hogy lássam az eredményt, bár egy kicsit izgultam is” – árulja el Nathalie.

 

A nagy nap

A család éppen kint volt, amikor a szerelőcsapat megérkezett az első emeletre szánt új VELUX 3 az 1-ben tetőablakkal. A mesteremberek olyan csendben végezték el az új beépítést, hogy Nathalie aligha vette észre, hogy ott voltak. Nos, eltekintve attól, hogy mire hazaért, a tetőablakok már be voltak szerelve, ami azt jelenti, hogy nekiláthatott az új irodája berendezésének!

„A fény ebben a szobában most már egészen elképesztő. Bármilyen időjárás vagy napszak van, itt annyi napfény van, hogy nincs szükségem mesterséges világításra. És ez tényleg sokat számít, ha hozzám hasonlóan egész nap a képernyő előtt dolgozol. Ez hatalmas kényelem, és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel” – mondja Nathalie.

 

„A fény ebben a szobában most teljesen csodálatos. Bármilyen időjárás vagy napszak van, itt annyi napfény van, hogy nincs szükségem mesterséges világításra. „

 

Lelki nyugalom munkaközben

Nathalie szépen berendezkedett új környezetében, a tetőablakok alatt. Egyszerűen és elegánsan rendezte be a teret, a szobát pedig átalakítja az egészséges adag napfény. Nathalie azt is élvezi, hogy ha kell, becsukhatja az ajtót.

„Régebben, amikor az étkezőasztalnál próbáltam dolgozni, az egész család körülöttem körözött délutánonként. Most egyszerűen becsukhatom az ajtót, ha konferenciahívásom van, és nem kell fejhallgatóval a fejemen ülnöm, hogy nyugalomra és csendre leljek” – mondja.

 

A VELUX 3 az 1-ben a korábban sötét szobát megnyitotta a déli égbolt felé, és a napsütéses napokon Nathalie a VELUX redőnyöket is használhatja, amelyeket szükség szerint lehet állítani.

„A nap bizonyos időszakaiban használom a redőnyöket, és jól működnek. Nagyon örülünk, hogy úgy döntöttünk, világos irodát hozunk létre. A projekt megvalósítása a VELUX 3 az 1-ben használatával nem is mehetett volna jobban. „

 

„Nagyon örülünk, hogy egy világos iroda kialakítása mellett döntöttünk. A projekt megvalósítása a VELUX 3 az 1-ben használatával nem is mehetett volna jobban. „