Padlásfödém hőszigetelésével akár 25%-os energiamegtakarítás is lehetséges!

A szigetelés nélküli födém az az épületszerkezet, amely négyzetméterenként a legtöbb energiát adja le. A megnövelt hőszigetelő képességű AUSTROTHERM GRAFIT® 100 teherhordó lemezek kiváló megoldást jelentenek a födémek hőszigetelésére. A táblák egy vagy két rétegben is lerakhatók; az utóbbi esetben elkerülhetők a hézagokból adódó hőhidak. Ha a hőszigetelő lapok tetejére burkolatot fektetnek, a betonozás előtt technológiai fóliát kell felhordani a lecsöpögő cementhabarcs okozta hőhidak elkerülése érdekében.

Az AUSTROTHERM Floor Slab hőszigetelő elemek kétrétegű, párosított hőszigetelő lemezek, amelyek alsó rétege AT-N100 lépésálló polisztirollemez, felső rétege pedig faforgácslap. Régi és új épületekben egyaránt használhatók padlók és födémek hőszigetelésére. A táblák csaphornyos élkialakítással rendelkeznek, így egy rétegben hideghídmentes szigetelést biztosítanak, és száraz technológiával szilárd járófelületet képeznek.

 

Új épületekhez és felújításhoz

A padlólemezelemek használata különösen előnyös a felújítás során. A födémre fektetett hőszigetelő anyagok általában nem alkalmasak járásra vagy nehéz tárgyak tárolására. Általában a gyakran fából készült alacsony teherbírású lemezek nem képesek elviselni a többletterhelést. Az Austrotherm Padlólap használatával a födém hatékonyan, gazdaságosan és alacsony önsúly mellett szigetelhető a házban, miközben a padlás tároló funkciója is megmarad.

 

Alkalmazás

Az AUSTROTHERM padlólemezek alkalmasak padlók, padlások és padlásterek állandó vagy ideiglenes hőszigetelésére.

Gyorsan és egyszerűen beépíthető

Az AUSTROTHERM padlólemezek a szokásos faipari szerszámokkal alakíthatók ki. A nyers deszkát a munka megkezdése előtt alaposan meg kell tisztítani, ha a deszkának egyenetlen a felülete, a sík felület kialakításához kiegyenlítő réteget kell felvinni. Szükség esetén célszerű párazáró réteget alkalmazni. Az első deszkasor lerakása előtt a csapokat ki kell vágni, és ajánlott a falak mentén szigetelőszalagot alkalmazni.

 

Padlásfödémek hőszigetelése

  1. A nyerslemezt a munka megkezdése előtt alaposan meg kell tisztítani.
  2. Az AUSTROTHERM GRAFIT® 100 szigetelőlemezeket egy vagy két rétegben kell lerakni. A két rétegben történő fektetéssel elkerülhetők a hőhidak.
  3. A fektetést a helyiség egyik sarkában kell kezdeni, a táblákat szorosan illesztve. Az utolsó elemet éles késsel vagy fűrésszel méretre kell vágni.
  4. A betonozás előtt technológiai fóliát kell felvinni.

Az Austrotherm termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!