Panel ajtó felújítása PintyPlus festékekkel

Biztos neked is előkerült már a gondolat, hogy “Nem túl szép ez a panel ajtó, fel kéne újítani!” PintyPlus Evolution festék spray segítségével kevesebb mint egy óra alatt újjá varázsolhatod a beltéri ajtókat. A panel ajtó felújítás már egyszerű és gyors feladat.

Amire szükséged lesz:

  • PintyPlus Evolution festék spray
  • PintyPlus TECH Kovácsoltvas festék spray
  • Újságpapír és maszkoló szalag
  • Alkoholos tisztítószer és rongy

Első lépés:
Tisztítsd meg az ajtót az esetleges szennyeződésektől, pos és zsírfoltoktól! Nagyon fontos lépés, mert ezek gátolják a festék tökéletes fedését és tapadását.

Második lépés:
Azokat a részeket újságpapír és maszkoló szalag segítségével takard ki amit nem szeretnél, hogy festék érjen! Fontos az ajtó melletti fal kitakarása, mert oda könnyed tud fújás közben festék szóródni.

Harmadik lépés:
Alaposan rázd fel a festéket, rázd legalább 1 percig majd fújd le az ajtót kb 20 cm-es távolságból, egyenletes mozdulatokkal. (Tipp: Mielőtt a felületre fújod célszerű kipróbálni a festéket a kartonon, hogy megérezd a helyes fújási technikát.)

Ha elkészült a panel ajtó, akkor jöhet a kilincs! Ehhez használj PintyPlus Tech kovácsoltvas spray-t! Ez a festék egyben alapozó és fedőfesték így nagyon egyszerű dolgod lesz vele. Csak tisztítsd át a felületet majd egy rétegben fújd át a festékkel! 🙂

Kovácsoltvas festék spray

Kovácsoltvas hatású festék spray. Használata gyors és egyszerű. Kettő az egyben alapozó és fedőfesték. Kopásálló és időtálló kültéren is.

Alkalmazás:

Gyorsan szárad és kivállóan tapad fém felületekre. Postaládák, kültéri lámpák, korlátok, vaskapuk, kerti állványok stb.dekorálására és védelmére.

A festendő felület legyen száraz, tiszta, por- és zsírmentes.

Rázzuk a flakont legalább 1 percen keresztül, amíg nem halljuk a benne lévő golyókat (a lakk kivételével, mert az nem tartalmaz golyót).

Fújjuk 25-30cm-ről a festendő felületre vízszintesen majd függőlegesen. Ajánlott két vékony réteg alkalmazása, egy vastag helyett, így sokkal egységesebb és simább felületet érhetünk el és elkerülhetjük a festék megfolyását. A festés befejezésével a flakont fordítsuk fejjel lefelé és fújjunk addig, amíg csak gáz jön a flakonból, így kitisztíthatjuk a szórófejet és később is tudjuk használni a sprayt.

Ne használjuk áram alatt lévő készülékeken és jól szellőztethető helységben alkalmazzuk.