Ragasztó márványpadlóhoz

A Pegamix egy kiváló minőségű márványragasztó, mely alkalmas márványpadló vagy csempe lerakásához. Ez egy portlandcement alapú por alakú ragasztó, amely tökéletes házak és kereskedelmi helyiségek belső és külső burkolataiban történő alkalmazásra.

Kétségtelen, hogy a márványpadlók egyre nagyobb teret hódítanak, főként burkolatként, mert bármilyen környezet megjelenését feldobja. Ezenkívül ez egy olyan anyag, amely nagyon jól ellenáll a nedvességnek, így kiváló választás a fürdőszobában vagy a konyhában való elhelyezésre.

Az utóbbi években tapasztalható fellendülésük miatt fontos tudni, hogy melyik a legjobb ragasztó a márványpadló lerakásához.

 

A márványpadlók jellemzői és előnyei

A márvány egy természetes anyag, egy metamorf kőzet, amelyet több évszázadon keresztül mindenféle építményben használtak, főként díszítésre és burkolásra. Különösen a csillogása miatt tűnik ki, amely tulajdonsága miatt rendkívül keresett.

Vannak azonban olyan márványtípusok is, amelyek rendkívül ellenállóak a nedvességgel szemben, ami a konyhák és fürdőszobák kiváló anyagává teszi.

 

Konkrétan az ilyen padlók előnyei a következők:

 • A kerámiapadlókhoz képest a márvány sokkal tartósabb anyag, ráadásul jobban ellenáll a nedvességnek.
 • Kiváló alternatíva az egymás melletti helyiségek számára, mivel az elválasztás szinte észrevehetetlen.
 • Igaz, hogy drágább lehet, mint más anyagok, de ha figyelembe vesszük a hasznos élettartamát, akkor kétségtelenül kifizetődő megoldás.

 

Mennyi ideig tart a márványragasztó száradása?

A PEGAMIX nagy előnye, hogy a leggyorsabban száradó ragasztó. Konkrétan 72 órát kell várni a felhordásától számítva, hogy tisztítószerrel megtisztítsa a felületet, és miután megszáradt, gond nélkül járható lesz a terület. 

Kifejezetten nagy és közepes nedvszívó képességű márvány- és kerámiapadlók lerakásához készült. Rendkívül hasznos termék mind beltéri, mind kültéri környezetben. Akár teljesen új padlókon is alkalmazható. A PEGAMIX zsákja 20 kilogramm cementalapú port tartalmaz, és fehér és szürke színben kapható.

 

A márványpadló ragasztásához használt egyedülálló ragasztó előnyei a következők:

 • Speciális kémiai adalékanyagokat tartalmaz, amelyek jelentősen növelik a termék hatékonyságát.
 • Krémes állaga megkönnyíti a ragasztó felhordását.
 • Sokoldalúan felhasználható, mivel belső és külső terekben egyaránt alkalmazható, mind lakóházakban, mind kereskedelmi helyiségekben.

 

Hogyan kell alkalmazni a PEGAMIX-ot?

 • Adjon hozzá 4,8 liter vizet, és keverje addig, amíg krémes, csomómentes paszta nem keletkezik.
 • Hagyja állni az oldatot 10 percig, hogy a ragasztóösszetevők aktiválódjanak.
 • Egy fém perem sima oldalával, kézzel nyomást gyakorolva vékony rétegben vigye fel a felületre.
 • Tegyen rá több keveréket, és a fogazott peremmel „fésülje” át, csak egy irányban hagyjon egyenletes csíkokat (ha a kerámia- vagy csempepadló egyik oldalán 40 cm-nél nagyobb, ajánlott a terméket a hátsó oldalra is felvinni). 
 • Végül a darabokat a helyükre helyezi, gumikalapács segítségével, hogy megszilárduljanak.
 • Távolítsa el a maradványokat, és hagyja néhány órán át száradni.