Ragasztó tárolási tippek

Mit tehetünk azért, hogy meghosszabbítsuk a ragasztó élettartamát használat után? Összegyűjtöttünk pár tippet, melyek betartásával vagy éppen elkerülésével újrahasználhatja többször is az eltett tubus ragasztót.

 

Tegye vissza a fedelet

Talán a legegyszerűbbnek tűnik, de nem is gondolná, hányan felejtik el használat után visszatenni a fedelet a ragasztójukra.  A levegőben lévő víz hatására a ragasztók, akár tubusban, akár üvegben vannak, besűrűsödnek és megszilárdulnak. Még a fedél laza visszatétele is azt eredményezheti, hogy újra meg kell vásárolnia ugyanazt a terméket. Rendkívül bosszantó, ha gyors megoldásra van szüksége. 

A Gorilla szuperragasztók választékának valójában dugulásgátló kupakjai vannak, amelyek belsejében egy fémtüske található, így biztosítva a légmentes lezárást a maximális újrafelhasználhatóság érdekében. 

 

Ne tartsa közvetlen napfényben

A napfény megemelheti a hőmérsékletet és megváltoztathatja a ragasztó összetételét. Valójában, ha ragasztó tárolásáról van szó, a legjobb, ha kerüljük azokat a helyeket, ahol magas hőmérséklet van.

 

Száraz helyen tárolja

A ragasztót legjobb egy szekrényben tárolni, ahol száraz marad, és védve van a hőmérséklet ingadozástól is. Ne feledje, hogy a ragasztókat a nedvesség aktiválja. Az egyik legjobb módja ennek a kockázatnak a minimalizálására, ha a ragasztót egy cipzáras élelmiszer zacskóba teszi, majd az összes levegőt kipréseli belőle. Helyezze a vákuumzáras zacskót függőlegesen egy szekrénybe; a ragasztójának olyan jónak kell lennie, mint újkorában, amikor legközelebb használni kívánja. Egy másik lehetőség a nedvesség kizárására, ha a ragasztót szilikagéllel töltött üvegben tartja. 

 

Ne tegye át egy másik edénybe

A ragasztó a csomagolásban érkezik, amelyben a ragasztónak maradnia kell. Ha átrakja egy másik tartályba, fennáll a veszélye annak, hogy a ragasztó a levegővel érintkezve megdermed.

 

Tartsa tisztán

Hányszor küzdött már azzal, hogy lefeszítse a fedelet a ragasztóról, csak azért, hogy a tetejét… ragasztóval borítva találd? Ezután órákig forgácsolta a ragasztót, mielőtt az utolsó megoldás – egy tű a tetején – végül a száraz ragasztót visszanyomta a palackba. 

Legyen proaktív, ne pedig reaktív; tartsa tisztán a ragasztós üveg vagy tubus tetejét.  Ez segít megelőzni a felgyülemlést és az eltömődést. A ragasztó felhordása közben ügyeljen arra, hogy folyamatosan törölje át az adagoló tetejét konyhai papírtörlővel, hogy megakadályozza az anyag megkeményedését.

 

A Gorillaglue termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!