Ragasztóanyagok és hézagolóanyagok

A gipszkarton ragasztása a gipszkarton beépítésének utolsó lépése. A tömítőanyag helyes megválasztása jelentősen befolyásolja a fugázás szilárdságát és a kialakuló felület minőségét. Javasoljuk, hogy a tömítőanyagot csak a nedves folyamatok befejezése és a szükséges szárítás után a helyszínen, +5°C feletti hőmérsékleten alkalmazzuk. A gipszkarton burkolatot a tömítés előtt teljesen be kell fejezni, válaszfalak esetén mindkét oldalon.

 

Vannak a gyártó által előírt technológiai eljárások, amelyeket be kell tartani a tömítendő fuga jó teljesítményének és hosszú élettartamának, valamint a felület kívánt megjelenésének biztosítása érdekében. A tömítőanyag helyes megválasztása jelentős hatással van a fuga szilárdságára.

 

A gipszalapú por alakú tömítőanyagokat por alakban, zsákokban szállítják, és vízzel való összekeverés után azonnal felhasználhatók. Leggyakrabban az első réteg újbóli tömítésére használják erősítőszalaggal.

 

A pasztás tömítőanyagokat közvetlen használatra szánják, és vödörben szállítják. A paszta tömítőanyag száradási ideje a hőmérséklettől és a páratartalomtól függ. A pasztaszerű tömítőanyagokat leggyakrabban végső tömítésre használják a panelek közötti sima átmenet biztosítására. A pasztás tömítőanyagokat néha ragasztóként is használják, azzal a különbséggel, hogy nagyobb mennyiségű töltőanyagot tartalmaznak.

A Rigips termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!