REVCO segítség a színválasztáshoz

Hogyan válasszunk színt?

Erre több lehetőség is van:

  • Rendeljen ingyenes színmintát.
  • Válasszon a  REVCO kereskedelmi partnereinek telephelyén rendelkezésre álló falmintából vagy színtérképből.
  • Egyes forgalmazók vállalják a színek helyszíni keverését, ahol mintás vödör vásárolható, amely a standard vödörhöz képest negyedakkora mennyiséget (3,75 kg) tartalmaz, és a helyszínen a kívánt színre keverhető. Ez egy valódi anyagminta, amely épületfalra vagy kartonra stb. alkalmazható.

Kaphatok színtérképet?

Általában az üzletekben letét ellenében kölcsönözhető, illetve egy 320 darabos REVCO VARIOmax színkártyakészlet is megvásárolható.

 

Nem tetszik a kiválasztott szín. Mi a teendőm?

A lehetőségek korlátozottak, ha az anyag már színezett. Színezőpaszta hozzáadásával korrigálható, ha az anyag még nincs felhordva, de természetesen csak sötétebb árnyalatokat lehetne elérni. A felhordás után az átfestés az egyetlen lehetőség.

 

A házam egy részét nemrég színezték. Most szeretném folytatni. Lehet, hogy a szín ugyanolyan lesz?

A színek teljes egyezőségét nem lehet garantálni, ha a későbbi megrendelés az eredeti színezés után hosszú idővel történik. Ezért érdemes megemlíteni, hogy az anyagokat egy korábbi színnek megfelelően kell megvásárolni. Ha kétségei vannak, vihet magával mintát, és a REVCO laboratóriumában elkészíti a hozzávetőleges receptet, azonban a színek teljes egyenértékűsége gyakran nem valósítható meg.

 

Várható, hogy kifakul?

Minden anyag színe veszít némi telítettségéből, ha évekig ultraibolya sugárzásnak van kitéve. Ez a jelenség szembetűnőbb, ha a szín sötét. Termékeik színezéséhez a lehető legnagyobb ellenállással rendelkező szervetlen pasztákat használnak az UV-stabilitás biztosítása érdekében. Bizonyos színeket többnyire szerves vörös és/vagy narancssárga színű pasztákkal állítanak elő. Ilyenkor az évekig a napfénynek kitett felületeken bizonyos mértékű telítettségvesztés tapasztalható.

 

Hány szín található a színskálán?

A választék 320 megkülönböztetett színt tartalmaz. A VARIO márkanévvel ellátott termékekhez, valamint a kültéri és beltéri festékekhez minden szín létrehozható és megrendelhető. Bizonyos színek nem állnak rendelkezésre a NEO, SILICON és SILICATE kereskedelmi nevű termékekhez. Ezt minden esetben egyértelműen jelzik a jelölések.

 

Hogyan készülnek a színtérképek?

A színminták nyomtatással készülnek, ezért a végleges színezett felület némileg eltérhet tőlük. A végső szín a feldolgozás módjától, az aljzattól, a bevonat szemcseméretétől, textúrájától és száradási idejétől függ. Az ilyen színeltérések nem adhatnak okot reklamációra. Ha különböző típusú, azonos színű termékeket (festék, vakolat) használunk, akkor a termék színegyenlőségét ellenőrizni kell, mert az ásványi töltőanyag eltérő tulajdonságai miatt erőfeszítéseink ellenére is előfordulhat némi színeltérés.

Javasoljuk, hogy a megrendelt termék színegyenértékűségét a felhordás előtt egy kis felületen ellenőrizze. A homlokzat egy egységéhez azonos gyártási dátumú anyagokat használjon. A táblázatban minden színhez egy szám tartozik, amely az adott szín fényvisszaverődési értékére (HBW) utal: Hőszigetelő rendszerekhez nem ajánlott 25 alatti értékkel rendelkező színek használata.