Rigips gipszkarton és építőlemez

A gipszkartonok és építőlemezek használatával széleskörű belsőépítészeti funkciókat valósíthatunk meg úgy, hogy az esztétikai igényeinket is teljeskörűen kielégítik.

A Rigips gipszkartonok és építőlemezek széles palettáját kínálja. Az alábbiakban felhasználási terület szerinti csoportosításban mutatjuk be az építőlemezeket. A Rigips gipszkartonokat a Magyarországon épített gyárunkban állítjuk elő. 2010-ben a Halmajugrán gyártott gipszkartonokkal elnyertük a Magyar Termék Nagydíjat, majd ezt követte 2012-ben a Blue Acoustic építőlemez is.

Miért gipszkarton?

Nem éghető anyag

Azon túl, hogy a gipszkarton lap nem ég, a gipszmagban kristályos formában megkötött víz egy esetleges tűz esetén „beépített tűzoltóként viselkedik”, a gipszmagból elpárolog, és ez a vízgőz lassítja a szerkezet mentén a tűzterjedést. Éghetőségi besorolása A2.

Mert a gipszkarton nagyon jó helyiség-klimatizáló tulajdonságokkal rendelkezik.

A gipszmag nagy mennyiségű párát képes befogadni, ezzel csökkentve a nyári időszakban a lakóhelyiségek páratartalmát. Ugyanakkor a téli, száraz fűtési szezonban a párát visszaengedi a helyiség levegőjébe, amitől hőérzetünk javul.

Mert a gipszkarton környezetbarát.

Fő alkotói: a többrétegű karton, a gipsz és a víz természetes anyagok, sem előállításuk, sem beépítésük nem szennyezi a környezetet.

Mert a gipszkarton szerkezetek jó hanggátlási tulajdonságúak.

A gipszkarton válaszfalak és álmennyezetek, valamint a bennük elhelyezett Isover ásványgyapot szigetelések segítségével jól gátolható a léghangok terjedése, és az egyéb, teherhordó szerkezetektől hang-lágy anyaggal elválasztott válaszfalak a testhangok okozta rezgéseket sem továbbítják.

Mert jó hőszigetelő szerkezetek építhetők belőle.

A közüzemi díjak optimálisra csökkentése ma már nagyon fontos az új otthont építők, a lakásukat bővítők vagy felújítók számára. Elsősorban a tetőterek kialakításához tudunk hőszigetelési szempontból előnyös szerkezeteket ajánlani, de az Isover egyéb hőszigetelő termékeivel kiegészítve mindenki nagyon gazdaságosan üzemeltethető otthont teremthet önmaga számára.

Mert a gipszkarton felületek jó közérzetet biztosítanak.

A már korábban említett páraháztartás-szabályozáson túl a gipszkartonnak az a jó tulajdonsága is megvan, hogy átveszi a belső tér hőmérsékletét, emiatt a falfelület nem sugároz hideget, így a helyiséget nem érezzük hidegebbnek, mint amit a szobai hőmérő mutat.

Mert költség- és időtakarékos.

A szárazépítés sokkal kevésbé időjárás-érzékeny, mint a nedves építési technológiák, így akár télen is elkészíthetők egy új lakóépület belső válaszfalai, álmennyezetei. Ugyanakkor a gipszkarton rendszer fajlagos ára is alacsonyabb a hagyományos építési rendszerekénél.

Mert a tévhittel ellentétben a gipszkarton jó teherbíró.

A gipszkarton lapok a statikus terheket nagyon jól viselik, így a hozzájuk tartozó, megfelelően kiválasztott dübelek segítségével négyzetméterenként akár 50 kg-ot is „ráakaszthatunk” a gipszkarton falra. Bátran felszerelhetjük rá a konyhaszekrényt!
A Habito még ennél is többet tud! Fokozott teherbíró képességének köszönhetően a tárgyak rögzítése egyszerű csavarozással elvégezhető, dübelre és ütvefúróra vagy egyéb gépre nincs szükség.

Habito Hydro terhelhető, ütésálló, tűzgátló, impregnált építőlemez
A Habito Hydro a Habito építőlemez továbbfejlesztett impregnált változata.
Activ’Air® levegőtisztító gipszkarton
Levegőtisztító gipszkarton építőlemez.
Blue Acoustic 2.0 gipszkarton
Hanggátló-tűzgátló-impregnált gipszkarton építőlemez.
Blue Acoustic hanggátló és tűzgátló gipszkarton
A Blue Acoustic RF 12,5 a kis szerkezeti vastagsággal készülő, magas hanggátlású és tűzgátlású szerkezetek építéséhez alkalmazható építőlemez.
Glasroc H Ocean építőlemez
Magas páraterhelésű (pl. uszoda) környezetben alkalmazható építőlemez.
Tűzgátló-impregnált gipszkarton építőlemez RFI
Vizes helyiségekben készülő tűzgátló szerkezetek építésére.
Tűzgátló gipszkarton építőlemez RF
Tűzgátló szerkezetek építésére.
Impregnált gipszkarton építőlemez RBI
Vizes helyiségekben készülő szerkezetek építésére.
Normál gipszkarton építőlemez RB
Normál igénybevételű szerkezetek építésére.
Rigidur E20 és E25 szárazpadló
Úsztatott padló szárazépítési technológiával.
Rigidur H A1 gipszrost lap
A1 tűzvédelmi osztályú szerkezetekhez.
Glasroc F Riflex hajlítható építőlemez
A Glasroc F Riflex hajlítható építőlemez új perspektívát és konstruktív megoldásokat kínál az íves szerkezetek építéséhez.
Glasroc F tűzgátló építőlemez
Acél tartószerkezetek tűzvédelmi borítására.
XRoc építőlemez
Az XRoc építőlemezeket röntgensugárzás elleni védelmet igénylő épületekben szükséges használni, mint például: kórházak, fogorvosi rendelők, klinikák, állatorvosi rendelők.