Rigips ötlettár

Rigips ötlettár

Festés előtti felületkezelés

Felújítja otthonát? A Rigips teljes körű megoldásokat kínál a belterek gyors, esztétikus, költséghatékony és környezetbarát kialakításához.
Kézi és gépi felhordású gipszanyagainkat beton és falazott szerkezetek vakolására és glettelésére ajánljuk.
A gipszfelület kiváló alap festés, mázolás és tapétázás számára, azonban a tartós és esztétikus eredmény érdekében a megfelelő felületkezelés elengedhetetlen.

Tisztasági festés

Festés előtt használjon Rigips Rikombi Grund mélyalapozót!
Az alapozó: jobb tapadást biztosít a festék számára, megakadályozza a festék foltosodását, felületi hibák javítása esetén biztosítja a glettanyag megfelelő tapadását.

Repedések, felületi hibák javítása

Kisebb vakolathibák kitöltéséhez, simításhoz falon vagy mennyezeten a Rigips Rimano 0-3 nagyszilárdságú glettelőgipszet ajánljuk. Egyenetlenségek kitöltését, furatok, dübelek környezetének javítását végezhetjük vele. Hajszálrepedések eltüntetéséhez ajánlott az üvegszálas hézagerősítő szalag alkalmazása, majd a felület glettelése és csiszolása. A ProMix Finish készre kevert glettel érdemes a teljes falat átsimítani, hiszen egyszerűen képezhető vele fehér színű, festéshez ideális felület.

Gépészeti felújítást követő utómunkálatok
Villanyszerelés, vízvezetékek és fűtéscsövek szerelése, illetve radiátorcsere utáni munkálatoknál a mélyebb vésések kitöltéséhez a Rimano 6-30 gipszes vakolatot ajánljuk.

Meglévő felületek felújítása

A felületek előkezelése (megkaparás vagy lekaparás) után használjon Rikombi Grund mélyalapozót!
Száradás után a felületre Rimano 3-6 vékonyvakolatot ajánlunk felhordani.

Nyílászárók cseréje

Az ablakok és ajtók körüli falrészek egyszerű és gyors kijavításához – attól függően, milyen mély felületet kell javítani – ideális megoldást jelent a Rimano 3-6, Rimano 6-30 vagy Rimano Multi kézi vakolat.

Amennyiben szeretne Rigips terméket vásárolni, esetleg bővebb felvilágosítást kérni a termékekkel kapcsolatban, jöjjön el barkácsáruházaink vagy tüzéptelepeink egyikébe és munkatársaink segítenek Önnek!