Sanova Trass vakolat nedves falazathoz

A Baumit Trass ragasztóvakolatok különösen ajánlottak történelmi épületek felújításához és restaurálásához, mivel megfelelnek a műemlékvédelmi követelményeknek. A trass nagy mészmegkötő képessége lehetővé teszi stabil, tartós habarcs vagy vakolat előállítását. A trass habarcsokból készült falazóhabarcsok kapilláris csatornái biztosítják, hogy a falazóhabarcsok szűkebb, zárt kapilláris csatornáin keresztül kevesebb nedvesség szívódik fel.

 

Baumit Sanova MonoTrass vakolatok

A Baumit MonoTrass vakolat elsősorban a nedves, kavicsterhelésű falak felújítására szolgál történelmi épületekben. Magas sótartó pórustartalma miatt különösen alkalmas nagyon nedves falak kezelésére 3-8 cm vastagságban. WTA tanúsítvánnyal rendelkezik. Ragasztórétegként kötelező a Sanova előporlasztó használata 50%-os fedettségnél. Gépi úton is felhordható. 

 

Megjegyzendő, hogy a WTA vakolatok alkalmazása kiegészítő műveletként történik egy beavatkozás (falvágás, fugázás stb.) után, a falazatban lévő nedvességadagolás (a fal nedvességének oka) megszüntetése érdekében. A korábban a falazatban felhalmozódott nedvesség elpárologtatására szolgálnak, hogy az épület hosszú távú esztétikai megjelenése megfelelő maradjon.

 

Baumit Sanova TrassPre előszóró rendszer

A Baumit Sanova TrassPre előspray egy új termék – a Baumit egyik legújabb termékfejlesztése -, amely a Sanova MonoTrass vakolat felhordás előtti alapozására nyújt megoldást. Ezt a terméket szintén a vakolandó felületre kell felvinni 50%-os fedettséggel.

 

Baumit Sanova Trass falazóhabarcsok

Két új falazóhabarcsot kifejezetten a műemlékvédelmi, régi épületek falazatának helyreállítására fejlesztettek ki. Ezek a vakolatok kifejezetten a természetes kőből és klasszikus (kisméretű téglából) falazott falakhoz ajánlottak.

 

A Sanova Trass HM30 falazóhabarcsot természetes kőből és kisméretű téglából készült falak és falazóblokkok építéséhez ajánljuk. Hidrofób tulajdonságokkal rendelkezik, így a szerkezet vakolás nélkül is évekig ellenáll az időjárás viszontagságainak (pl.: vakolatlan kerítések, várfalak).

 

A Sanova Trass HM 50 falazóhabarcsot nagy terhelésnek kitett épületszerkezetek építésére tervezték. A nagyobb szilárdság biztosítása mellett ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Sanova Trass HM 30, azaz nagyon hasznos, hidrofób mivolta miatt.

 

Ez a habarcs már bizonyos épületszerkezetek, például kő- és téglapillérek, nyíló üregek, kő- és téglaboltozatok építéséhez használható. De az 50 cm-es felső sávban ún. falkoronák építéséhez is ajánlott, mivel nagyobb szilárdsága hosszú távú védelmet nyújthat az általában fedetlen várfalaknak. Csak a fal mindkét irányú lejtésével kell foglalkozni.

 

A Baumit termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!