Schiedel – Kerámia kéménybélések

A kéménytermékekre vonatkozó új európai szabványoknak való megfelelés érdekében különleges szivárgási és teljesítménykritériumokat kell teljesíteni, amelyek sokkal szigorúbbak, mint a korábbiak. A Schiedel a legújabb gyártási technológiába fektetett be, és büszkén mutatja be a nagy teljesítményű, fugázott kerámia kéménybélések új termékcsaládját, amelyek teljes mértékben CE-teszteltek és jóváhagyottak, és teljes mértékben kompatibilisek az egyre hatékonyabb modern készülékekkel, valamint megfelelnek a hagyományosabb koromtűzzel kapcsolatos követelményeknek. Az új generációs faltozott kerámia kéménybélések a következő átmérőjű tartományban állnak rendelkezésre: 160 mm, 180 mm, 200 mm.

 

Függelék részletei

A béléseket úgy kell beépíteni, hogy a hímvessző lefelé mutasson. A tömítőanyagot a nőstény aljzat belső oldalára kell felvinni, és a füstcsőbe kiálló felesleget a beépítés során le kell törölni.

 

Tipikus béléscső beépítési részlet

Az építés a megfelelő alapozással és a megfelelő tűzhely kialakításával kezdődik, az építési előírásoknak és a helyszíni követelményeknek megfelelően.

 

Süllyesztett kályha opció

Előfeszített kályhaszegélyeinket a kandalló mélyedés fölé is be lehet építeni , ehhez a módszerhez a tartótömb alatt egy tartólemezre van szükség. Alternatív megoldásként a kandallósüllyeszték fölött megfelelő helyben öntött betonlapos karzat is kialakítható. (A furat méretét a választott kémény átmérőjétől függően lásd szabványos rajzainkon). A tartóblokkot gyenge habarcskeverékkel ágyazzák a födémszegélyre. A tartóblokk és a kályha füstelvezető csövének összekötéséhez rozsdamentes acél adaptert használunk. Ezt az adaptert fel kell nyomni a tartótömb csonkjára (a tömítéshez szálas kötelet kell használni). A kéményhez való csatlakoztatás előtt legalább 600 mm hosszú füstcső használata ajánlott.

Vigyen fel Schiedel Rapid Cementet a füstcsőbélés hímvesszőjének hornyára. Helyezze a füstgázbélést egy megfelelően kialakított tűzgyűjtőre vagy tartótömbre úgy, hogy a nőstény horony felfelé nézzen. A füstgázok áramlásának irányát a füstgázbélésen lévő nyilak jelzik. Folytassa a magas hőmérsékletű cement felhordását minden egyes füstgázbélésre, és tisztítsa meg az illesztésekből az esetlegesen bejutó anyagot. Burkoljuk be a füstgázbetéteket legalább 100 mm vastag, megfelelő falazattal. A füstgázbélések és a falazat közé legalább 15 mm könnyű duzzasztott agyag-aggregátumot kell beépíteni. Keverjen össze 20 rész könnyű duzzasztott agyag-aggregátumot 1 rész cementhez és egy kis mennyiségű vízhez. Használat előtt győződjön meg róla, hogy jól el van keverve.

 

Szabadon álló kályha

A füstcső bejárata alatt koromajtót kell elhelyezni, hogy lehetővé tegye a korom és a törmelék ellenőrzését és eltávolítását. Az üregfal lezárására megfelelő fali tömítést kell alkalmazni. A falon belüli éghető szigetelést legalább 1,5 x átmérőjű távolságban kell tartani az egyhéjú csatlakozó füstcsőtől. (Példa: 150 mm átmérő x 1,5 = 225 mm távolság). A füstgázcső az adapteren lévő csőcsonkhoz illeszkedik. Zárja le a füstcső és a fali hüvely közötti rést tűzálló kötéllel és zárólemezzel.