Dakea – hogyan kell kinyitni a tetőablakokat

HOGYAN NYISSUNK TETŐABLAKOT RÚDDAL

Ön egy Dakea tetőablak büszke tulajdonosa? Miért ne nézne utána, hogy beszerezzen magának egy teleszkópos nyitórudat, amely segít a tetőablak kinyitásában.

 

1. PONTOSAN ÁLLAPÍTSA MEG, HOGY HOL VAN A TETŐABLAK RETESZ VAGY RÖGZÍTŐELEM.

Általában sokkal könnyebb megtalálni a reteszt vagy a rögzítőt, mielőtt elkezdené kezelni a rudat. Javasoljuk, hogy álljon a biztonságos felületen, és keresse meg a reteszt, mielőtt megpróbálná kinyitni a tetőablak ablakát. A Dakea tetőablakoknál a nyitómechanizmus az ablak alján, a tetőablakoknál pedig az oldalán található.

 

2. KERESSEN EGY KIS LÉTRÁT VAGY ZSÁMOLYT, ÉS HELYEZZE BIZTONSÁGOSAN A TETŐABLAK ALÁ.

Egy kis létra vagy zsámoly használata nem szükséges, de hasznos lehet olyan tetőablakok kinyitásakor, amelyek esetleg kissé túl magasak ahhoz, hogy egyedül elérje őket.

 

3. A RÚD SEGÍTSÉGÉVEL ÓVATOSAN OLDJA KI A TETŐABLAKOT.

Miután megtalálta a reteszt vagy rögzítőt, óvatosan oldja ki a tetőablakot a rúddal úgy, hogy a rúd hurokját a nyitószerkezet köré illeszti, és a kioldáshoz emeli/húzza. Ennek meglehetősen könnyű feladatnak kell lennie, így ha további erőre van szükség, akkor a tetőablakával lehet, hogy probléma van. Nézesse meg szakemberrel, hogy szükséges-e a javítás vagy a csere.

 

4. ALKALMAZZON KIS ERŐT A TETŐABLAKRA, ÉS NYISSA KI.

Most, hogy a tetőablakot kinyitotta, a rúddal óvatosan kinyomhatja a tetőablakot, és beengedheti a hűvös szellőt!

 

5. NYITÁS UTÁN RETESZELJE BE A TETŐABLAK ABLAKÁT.

Miután kinyitotta tetőtéri ablakát a kiválasztott szélességre, óvatosan reteszelje be az ablakot, hogy minimálisra csökkentse annak esélyét, hogy újra becsukódjon.

 

HOGYAN KELL KÉZZEL KINYITNI EGY TETŐABLAKOT

Egy tetőablak kézzel történő kinyitásához először is győződjön meg arról, hogy biztonságosan el tudja érni azt! Ezután a nyitószerkezet segítségével légáramlatot hozhat létre otthonában.

 

1. KERESSE MEG A TETŐABLAK KILINCSÉT.

Ha Dakea tetőablakot nyit, a fogantyú az ablak egyik oldalán vagy a tetőablak alján található, de más márkáknál előfordulhat, hogy máshol helyezi el.

 

2. NYISSA KI A TETŐABLAK KILINCSÉT.

Óvatosan mozdítsa el a fogantyút a biztonságos reteszről, majd egyenesítse ki.

 

3. NYISSA KI A TETŐABLAKOT.

Egy kis nyomást gyakoroljon a kiegyenesített fogantyúra, kinyitva ezzel a tetőablakot.

 

4. BIZTOSÍTSA A TETŐABLAKOT KINYITVA.

Miután a tetőtéri ablakot a kívánt szélességre kinyitotta, rögzítheti a tetőtéri ablakot úgy, hogy a fogantyút az ablak mentén lévő kényelmes lyukakba illeszti.

Ha nem Dakea tetőablakot vagy tetőablakot nyit, a nyitási mechanizmus némileg eltérhet. Sokuknak van egy hosszú rúdja, amely előrefelé forog az ablak kinyitásához. A régebbi ablakoknál ez kissé merev lehet, de egy éles húzás/csavarás elegendő lehet a mechanizmus kioldásához, így a tetőablak vagy tetőablak kifordulhat.