Sérült gipszkarton felületek javítása a Rigips ajánlásával

Rigips gipszkarton felületek kialakítása nagyon kedvelt manapság. Sok helyen alkalmazzák válaszfalak kialakításában. Mi van akkor, ha véletlenül megsérül a gipszkarton válaszfal?

A Rigips gipszkarton válaszfalakban keletkezett hibák könnyen és gyorsan javíthatók. Alkalmazási útmutatónkban leírt lépéseket betartva újra tökéletes felületet kap, ha:

  • szükségtelenné vált áttörések (lyukak) vannak a falon,
  • erős ütések okozta sérüléseket szeretne eltüntetni.

Sérült gipszkarton felületek javítása 1.

Vegyünk egy, a javítandó lappal azonos vastagságú Rigips gipszkarton lap darabot. A méretének valamivel nagyobbnak kell lenni, mint a sérült rész területe. A sérült rész körül kijelöljük az új lapdarab területét.

Sérült gipszkarton felületek javítása 2.

A lapot az új lapdarab kerülete alapján kivágjuk vagy kifűrészeljük, és a sérült részt óvatosan kiemeljük. A vágott éleket, valamint az új darab éleit fózoljuk, hogy „V” alakú hézag képződjön

Sérült gipszkarton felületek javítása 3.

A lyukba két darab CD-profilt, esetleg cseréplécet helyezünk, és a Rigips laphoz csavarozzuk. A profilok vagy lécek rögzítéséhez 212. típusú gyorsépítő csavarokat használunk.

Sérült gipszkarton felületek javítása 4.

Az új, előkészített Rigips lapdarabot 212. típusú gyorsépítő csavarokkal a CD-profilokra vagy lécekre rögzítjük.

Sérült gipszkarton felületek javítása 5.

A hézagokat Rigips hézagoló anyaggal (Vario, Super, ProMix Mega) töltjük ki, ezt követően a hézag köré hézagoló anyagot kenünk, belehelyezzük a hézagerősítő szalagot, és újabb réteg hézagoló anyaggal elsimítjuk.

Sérült gipszkarton felületek javítása 6.

Végül a javított területet átgletteljük, és a glett megszáradását követően csiszoljuk. Az utolsó hézagolás során nagyobb méretű simítót használjunk! Az így kijavított hibát festés után senki sem veszi észre.

Látható milyen egyszerűen javíthatók a megsérült válaszfalak!

Amennyiben Rigips gipszkartonra van szüksége, munkatársaink készséggel segítenek áruházainkban, telephelyeinken.