Sikafloor padlórendszer – ipari megoldások

Egy épület tervezőjeként, tulajdonosaként, építőjeként, de akár bérlőjeként is számíthat a Sika támogatására a padlóbevonat készítési területen. A termékpaletta sokszínűsége és az ipari alkalmazásokra bevizsgált rendszerek és a szakemberek hálózata biztosítja az elvárt teljesítményt. A rendszerekhez képzési programot kínál a Sika a megfelelő kivitelezés/megvalósítás biztosítása érdekében.

A Sika padlóbevonati és burkolati megoldásai az épületek és létesítmények különböző funkciójú területein kerülnek alkalmazásra, szinte minden projekttípus esetén használhatók:

A Sika rendszermegoldásai szinte minden projekttípus esetén használhatók:

 • Gyáripar (jármű, elektronika, összeszerelő üzemek, vegyi üzemek)
 • Élelmiszer- és gyógyszeripar (étel és ital, gyógyszerek, laboratóriumok)
 • Raktártelep és elosztó raktárak (tárolás és szállítás)
 • Parkolók, mélygarázsok (közterületi, kereskedelmi és privát)
 • Kereskedelmi épületek (szállodák, üzletek, irodák, kiállítási központok)
 • Közintézmények (iskolák, kórházak, könyvtárak, múzeumok, sportközpontok)
 • Általános beltéri munkálatok (lakossági és kis kereskedelmi üzletek)
 • Szállítóeszközök (tengerjárók, vonatok és vasutak, teherautók és buszok)

MEGOLDÁSOK AZ ÖN IGÉNYEIRE SZABVA – MIÉRT SIKAFLOOR?

 • Minden Sikafloor® megoldás az ipari szabványoknak, valamint szigorú, minőségbiztosításra és üzleti etikára vonatkozó szabályainak megfelelően fejleszt ki a Sika.
 • Minden Sikafloor termékcsalád a felhasználási terület általános elvárásainak megfelelően kerül kifejlesztésre
 • A Sikafloor termékek folyékony / frissen megkevert állapotban egyszerű módszerekkel felhordható szintetikus, illetve szintetikus hibrid anyagok.
 • A rövid határidejű feladatokra a Sika egy speciális technológiát biztosít, amellyel csökkenthető a nedves beton száradására fordított várakozási idő – a Sikafloor® Epocem® közbenső felületet kiegyenlítő és párafékező réteget alkalmazhatjuk közvetlenül friss, „nedves” betonon is.

ÍZELÍTŐ A SIKAFLOOR MEGOLDÁSOKBÓL

Sikafloor® MultiDur

A Sikafloor® MultiDur termékcsalád kínálatában megtalálhatóak a rendkívül magas vegyi ellenálló képességgel rendelkező speciális megoldások, a tisztatéri használatnak megfelelő megoldások, valamint az elektromosan vezető ESD/ECF padlók is. A rendszeren belül az alapvető padlóhasználati és nagy teljesítményű falburkolási igényekre a Sika vizes bázisú bevonatai biztosítanak megoldást. A Sikafloor® MultiDur megoldás felhasználási területei:


Raktározási, logisztikai és eladási területek


Termelési, feldolgozási és tisztatéri területek (száraz és nedves)


Parkolóházak, közbenső födémek


Kereskedelmi-, köz- és lakóépületek


Sikafloor® DecoDur

A minta szortiment a gránit hatástól a különleges színhatást adó chips beszórásig terjedhet, különböző szín alapokon. A Sikafloor® DecoDur padlók sima felületű vagy enyhén érdesített kivitelben készülnek. Az igényeknek megfelelően a padlóbevonat lezárása készülhet matt fedőbevonattal, amely ellenáll az általános háztartási és enyhe ipari vegyi anyagoknak, vagy egy vegyileg ellenállóbb, akár fényes megjelenést biztosító bevonattal is. A Sikafloor® DecoDur megoldás felhasználási területei:


Laboratóriumokban


Kereskedelmi- és ipari épületek nagy gyalogosforgalmi területein


Élelmiszeripari létesítményekbe


Sikafloor® MultiFlex

Sika poliuretán padlórendszerek nehéz, ipari felhasználásra szánt bevonatok. A Sikafloor® MultiFlex rendszerek nagy rugalmasságot biztosítanak, lehetővé teszik a repedésáthidalást, továbbá csillapíthatják az aljzatburkolati mozgások hatását.

A Sikafloor® MultiFlex megoldások közé tartoznak a közvetlenül a vízszigetelő bevonatrendszerekre, vagy rendszeren belüli moduláris szigetelő rétegekre felépített rendszerek, melyek az igényeknek megfelelő felületi védelemmel alakíthatóak ki. Ezen padlók sima, enyhén és erősen érdesített (fokozottan csúszásmentes) kivitelben készülhetnek el.

A Sikafloor® MultiFlex megoldás felhasználási területei:


Raktár, logisztikai és eladási területek


Termelési, gyártási és tisztatéri területeken (száraz és nedves)


Parkolóházak (közbenső és záró födémek)