Speciális csemperagasztók a webertől

Az elmúlt években a nemzetközi és ezzel egy időben a magyarországi hidegburkolás jelentős mértékben átalakult.

Nem maga a csemperagasztás technológiája változott meg, hanem egy külföldön már elterjedt trend jelent meg nálunk is, melynek lényege, hogy a korábban használt kis- és közepes méretű csempék helyett egyre nagyobb méretű lapokkal burkoljuk padlóinkat, fürdőszobáinkat, teraszainkat.

A kisméretűnek számító lapok maximum 20×20 cm-esek, közepes méretű lapnak számít a 30×30 cm-es méret, míg manapság már a 100×100 cm-es lap sem nevezhető kiugróan nagyméretű lapnak. (Korábban az ekkora lapokkal történő burkolás nagyon ritkán fordult elő, speciális technológiát igényelt és igényel ma is.)

Miért fontos a csemperagasztás szempontjából a lapméret?

Mivel manapság leggyakrabban alacsony vízfelvételű, tömör szerkezetű, ún. kőporcelán vagy greslapokat használnak, a lapok méretei is egyre nagyobbak, ezáltal súlyuk is egyre nagyobb, szükség van olyan csemperagasztókra, melyek képesek a megnövekedett súlyt lecsúszás nélkül megtartani a falakon, illetve képesek biztosítani a lapok tökéletes ragasztását a padlókon, valamint az egyre gyakrabban használt kenhető vízszigeteléseken. Ezen speciális technológiai elvárásoknak megfelel két innovatív termék, a webercol promax és a webercol promax S1, melyek magas minőségük mellett könnyített súlyuknak köszönhetően segítik a felhasználást.

Miben más, miért jó egy könnyített csemperagasztó?

A könnyített csemperagasztók minősítési rendszere, alkalmazási tulajdonságai megegyeznek egy normál csemperagasztóéval. Azonban a ragasztó gyártása során egy speciális könnyítő adalékot adnak a többi összetevőhöz, melynek köszönhetően a hagyományos csemperagasztókhoz képest azonos súlyú könnyített csemperagasztóval jóval nagyobb felületet lehet leburkolni, vagy másként: azonos felület leburkolásához alacsonyabb súlyú csemperagasztó lesz elegendő. A Light Blue technológiával készült csemperagasztók esetében ez közel 50% extra kiadósságot jelent.

A Light Blue technológiának köszönhetően a korábban 25 kg súlyú zsák ezen termékek esetében mindössze 17 kg, mellyel ugyanakkora felületet lehet leburkolni, mint egy korábbi 25 kg-os zsákkal. További előnye, hogy a zsák tetején található praktikus fül segítségével egy 17 kg-os zsákot jelentősen könnyebb felvinni több emelet magasra, egyszerűbben szállítható, akár egyszerre nagyobb mennyiségben is.

További speciális burkolólap-ragasztók

A kínálatban a könnyített ragasztókon túl további speciális tulajdonságokkal rendelkező termékeket is talál:

 • a csökkentett kiporzású webercol pro comfort S1 ragasztó különösen alkalmas felújítási munkákra, hiszen ezzel a termékkel extra flexibilitása miatt akár meglévő burkolatra is fektethetünk újabb burkolatréteget (ha a meglévő burkolat megfelelően szilárd, stabil), továbbá különleges gyártástechnológiája miatt jelentősen mérsékli a munkálatok során a szálló építési por mennyiségét, megkímélve környezetünket. Ez a tulajdonsága folyamatosan lakott épületekben, középületekben kiemelten fontos.
 • a fehér színű webercol marmo plus ragasztó összetétele és fehér színe miatt különösen alkalmas természetes kőburkolatok, gránitlapok, üvegmozaik és klinkerlapkák ragasztására, a burkolatok elszíneződésének veszélyét elkerülendő.
 • a gyorskötésű webercol rapid ragasztó hidegburkolási munkálatok során a szokásosnál gyorsabb haladást tesz lehetővé. Rövid kötésideje miatt a burkolás után akár 8 órával fugázható az új felület, így jelentős technológiai várakozási időt takaríthatunk meg alkalmazása során.
 • a fóliazsákos webercol plus 5 ragasztó praktikus, 5 kg-os kiszerelése, valamint fóliazsákos csomagolásából adódó 24 hónapos eltarthatósága miatt különösen ajánlott kisebb munkák, javítások, DIY feladatok kivitelezésére.
A ragasztókon túl…

A burkolat kialakítása során nemcsak a burkolatragasztó- és a csempeválasztás kiemelt jelentőségű, hanem a fugázó kiválasztása is meghatározó: a fugázó színe mellett a minősége és alkalmazhatósága is fontos szempont. A burkolólapok közötti hézagok tömítésére a kitűnő minőségű cementes webercolor comfort fugázót ajánlják. A sarkok, padló-fal csatlakozások és esetleges dilatációs hézagok kitöltéséhez minden esetben ajánlott a megfelelő színű webercolor SIL szaniter szilikon fugázót választani.

webercol rapid burkolólap-ragasztó

Emelt minőségű, gyorskötésű burkolólap-ragasztó fokozott igénybevételre, bel- és kültérben, cement- és mész-cement kötésű felületekre, webercol bondprimerrel alapozott gipsz vagy anhidrit aljzatokra, nedves helyiségekbe; kerámia- és kőporcelán (gres) lapok, valamint elszíneződésre nem hajlamos természetes és műkövek ragasztására. Kifejezetten ajánlott közepes méretű (max. 1600 cm²), alacsony nedvszívó-képességű burkolólapok ragasztására.

 • gyorskötésű
 • kis- és közepes méretű kerámia- és greslapokhoz
 • fokozott igénybevételű felületekre
webercol plus 5 flexibilis burkolólap-ragasztó

Emelt minőségű, flexibilis burkolólap-ragasztó fokozott igénybevételre, bel- és kültérben, padló- és falfűtésre is, cement- és mész-cement kötésű felületekre, webercol bondprimerrel alapozott gipsz vagy anhidrit aljzatokra, nedves helyiségekbe; kerámia- és kőporcelán (gres) lapok, valamint elszíneződésre nem hajlamos természetes és műkövek ragasztására. Kifejezetten ajánlott kis- és közepes méretű (max. 900 cm²), alacsony nedvszívó-képességű burkolólapok ragasztására.

 • kis- és közepes méretű kerámialapokhoz
 • fokozott igénybevételű felületekre
 • hosszú nyitott idejű, csökkentett lecsúszási hajlamú
webercol promax burkolólap-ragasztó

Emelt minőségű, könnyített burkolólap-ragasztó fokozott igénybevételre, közel 50% extra kiadóssággal. Ajánlott bel- és kültérben, cement- és mész-cement kötésű felületekre, webercol bondprimerrel alapozott gipsz vagy anhidrit aljzatokra, nedves helyiségekbe; kerámia- és kőporcelán (gres) lapok, valamint elszíneződésre nem hajlamos természetes és műkövek ragasztására. Kifejezetten ajánlott közepes méretű (max. 1600 cm²), alacsony nedvszívóképességű burkolólapok ragasztására.

 • könnyített, extra kiadós
 • közepes méretű kerámia- és greslapokhoz
 • fokozott igénybevételű felületekre
webercolor comfort flexibilis fugázóanyag

Flexibilis, cementtartalmú fugázóanyag beltérre és kültérre, fal- és padlóburkoló lapokhoz, 1-6 mm fugaszélességig, alacsony vízfelvétellel, ideális kötési idővel. 23 színben elérhető.

 • flexibilis
 • vízlepergető
 • extra krémes állagú
webercol marmo plus csemperagasztó

Extra flexibilis, fehér színű burkolólap-ragasztó magas igénybevételre, bel- és kültérben, padló- és falfűtésre is, cement- és mész-cement kötésű felületekre, gipszkarton ill. CK lapokra, alapozott gipsz vagy anhidrit aljzatokra, meglévő burkolatokra, nedves helyiségekbe, vízzel terhelt felületekre, folyékony fóliákra és cementkötésű kenhető szigetelésekre; kerámia- és kőporcelán (gres) lapok, elszíneződésre nem hajlamos természetes és műkövek, klinkerlapkák ragasztására. Kifejezetten ajánlott felújításokhoz és nagyméretű (max. 1800 cm2) burkolólapok, üvegmozaik, márványlapok, világos gránit és egyéb természetes kövek ragasztására.

 • fehér színű
 • természetes kőburkolatokhoz
 • nagyméretű lapokhoz, magas igénybevételű felületekre
webercol promax S1 extra flexibilis csemperagasztó

Extra flexibilis, könnyített burkolólap-ragasztó magas igénybevételre, közel 50% extra kiadóssággal. Közép- és folyékonyágyas ragasztásra is alkalmas. Ajánlott bel- és kültérben, padló- és falfűtésre is, cement- és mész-cementkötésű felületekre, gipszkarton ill. CK lapokra, alapozott gipsz vagy anhidrit aljzatokra, meglévő burkolatokra, nedves helyiségekbe, vízzel terhelt felületekre, folyékony fóliákra és cementkötésű kenhető szigetelésekre; kerámia- és kőporcelán (gres) lapok, elszíneződésre nem hajlamos természetes és műkövek, klinkerlapkák ragasztására. Kifejezetten ajánlott felújításokhoz és nagyméretű (1800 cm2-nél nagyobb), alacsony nedvszívóképességű burkolólapok ragasztására.

 • könnyített, extra kiadós
 • nagyméretű lapokhoz
 • magas igénybevételű felületekre
webercol pro comfort S1 csemperagasztó

Extra flexibilis, csökkentett kiporzású burkolólap-ragasztó magas igénybevételre, bel- és kültérben, padló- és falfűtésre is, cement- és mész-cementkötésű felületekre, megfelelően merevített gipszkarton, illetve CK lapokra, webercol bondprimerrel alapozott gipsz vagy anhidrit aljzatokra, illetve megfelelően szilárd meglévő burkolatokra, nedves helyiségekbe, vízzel terhelt felületekre, folyékony fóliákra és cementkötésű kenhető szigetelésekre; kerámia- és kőporcelán (gres) lapok, elszíneződésre nem hajlamos természetes és műkövek, klinkerlapkák ragasztására. Kifejezetten ajánlott felújításokhoz és nagyméretű (1800 cm²-nél nagyobb), alacsony nedvszívóképességű burkolólapok ragasztására.

 • csökkentett kiporzású
 • nagyméretű lapokhoz
 • magas igénybevételű felületekre
webercolor SIL ecetsavas szaniter szilikon

Flexibilis, ecetsavas szaniter szilikon bel- és kültérre, fürdőszobákba, zuhanyzóhoz, konyhába is, fal- és padlóburkoló lapokhoz, 5-20 mm fugaszélességig. Ellenáll a gombáknak, a háztartási tisztítószerek roncsoló hatásának, valamint az UV-sugárzásnak. 23 színben elérhető.

 • flexibilis
 • gombásodás- és penészmentes
 • UV-, időjárás- és vízálló

Katalógusok: