Stegu – Beltéri lapok beépítési útmutató

Stegu - Beltéri lapok beépítési útmutató

Stegu – Beltéri lapok beépítési útmutató

Fontos tanácsok az előírásszerűen történő felrakáshoz!

BELTÉRI LAPOK

Beépítési útmutató

A szintetikus gipsz bázisú lapok és sarkok kizárólagosan BELTÉRBEN alkalmazhatóak. Az elenyésző szín és méretbeli eltérések a gyártás jellegéből erednek és a falaknak természetes küllemet kölcsönöznek.Mielőtt felburkolná, ellenőrizze a terméket. A lapok színárnyalati különbségének elkerülése érdekében ajánlott a lapokat egy gyártási tételből, és egy vásárlás keretében beszerezni. A gyártó nem vállal garanciát a későbbiekben vásárolt anyagok színkülönbségével kapcsolatos reklamációért.
A lapokat tiszta, száraz és egyenletes felületre kell felrakni, a burkolandó felületnek teher viselőnek kell lennie, hogy elbírja a lapok súlyát. Használja a STEGU ELASTIK vagy GIPSOLEP ragasztóját (a részletes ragasztási útmutató a ragasztó csomagolásán található), melyek garantálják a lapok beépítésének tartósságát. Egyéb ragasztó kizárólag az ügyfél felelősségére használható.

Ne ragassza fel a lapokat olyan helyeken, ahol a hőmérséklet túllépheti az 50°C értéket vagy túl magas a páratartalom.
A ragasztott felületet a STEGU alapozójával kell kezelni.

A lapokat egyszerre több dobozból célszerű összeválogatni a színárnyalatok egyenletes eloszlása érdekében. A ragasztás ideje alatt és a ragasztás után 48 órán keresztül a környezet hőmérséklete ne legyen 5°C-nál alacsonyabb.

Gipsz lapok felhelyezése

A ragasztás előtt jelölje ki az első sor szintjét és távolítsa el a szennyeződéseket a lapok hátoldaláról. Vigye fel a ragasztót a csomagolásán levő útmutató szerint. A lapokat fa vagy fémfűrésszel kell méretre vágni.
A fugázást igénylő lapokat a ragasztó megkötése után fugázza ki STEGU széles fugázó anyaggal (a fugázási útmutató a STEGU FUGÁZÓANYAG csomagolásán található). A fugás lapok alkalmazásánál a lapokat fugával felfelé kell felrakni.
A munka elvégzése után a felburkolt felületet tisztán a STEGU KŐ IMPREGNÁLÓJÁVAL ajánlatos lekezelni. A lapokat a burkolás befejezésétől számított 14. nap után impregnálni kell.

A cég nem vállal felelősséget a lapok nem előírásszerűen történő felrakásáért. A mérettel és színnel kapcsolatos reklamációt a beépítés után nem áll módunkban elfogadni.

Forrás: Stegu