Stegu – Betonlapok felrakási útmutató

Stegu - Betonlapok felrakási útmutató

Stegu – Betonlapok felrakási útmutató

Fontos tanácsok az előírásszerűen történő felrakáshoz!

BETONLAPOK

Felrakási útmutató

A beton bázisú lapok és sarkok BEL- és KÜLTÉREN is alkalmazhatók. Az elenyésző szín és méretbeli eltérések a gyártás jellegéből erednek és a falaknak természetes küllemet kölcsönöznek. Mielőtt felburkolná, kérem, ellenőrizze a terméket. A lapok színárnyalati különbségének elkerülése érdekében ajánlott a lapokat egy gyártási tételből, és egy vásárlás keretében beszerezni. A gyártó nem vállal garanciát, a későbbiekben vásárolt anyagok színkülönbségével kapcsolatos reklamációiért.

A lapokat tiszta, száraz és egyenletes felületre kell felrakni, az aljzatnak stabilnak kell lennie a lapok súlyának elbírásához. Használja a STEGU ELASTIK vagy MULTIELASTIK ragasztóját (a részletes ragasztási útmutató a ragasztó csomagolásán található), melyek garantálják a lapok beépítésének tartósságát. Egyéb ragasztó kizárólag az ügyfél felelősségére használható.

A ragasztott felületet a STEGU alapozójával kell kezelni. A lapokat egyszerre több dobozból célszerű összeválogatni a színárnyalatok egyenletes eloszlása érdekében. A ragasztás ideje alatt és a ragasztás után 48 órán keresztül a környezet hőmérsékletének 5°C és 25°C között kell lennie. Nem szabad szeles, csapadékos valamint erős napsütéstől felmelegedett, forró felületre felburkolni.

A ragasztás előtt jelölje ki az első sor szintjét és távolítsa el a szennyeződéseket a lapok hátoldaláról. Vigye fel a ragasztót a csomagolásán levő útmutató szerint. A lapokat fa- vagy fémfűrésszel kell méretre vágni.

A fugázást igénylő lapokat a ragasztó megkötése után STEGU széles fugázó anyaggal fugázza ki (a fugázási útmutató a STEGU FUGÁZÓANYAG csomagolásán található). A fugás lapok alkalmazásánál a lapokat fugával felfelé kell felrakni.

A munka elvégzése után a felburkolt felületet tisztán a STEGU KŐ IMPREGNÁLÓJÁVAL ajánlatos lekezelni. A lapokat a burkolás befejezésétől számított 14. nap után impregnálni kell.

A cég nem vállal felelősséget a lapok nem előírásszerűen történő felrakásáért. A mérettel és színnel kapcsolatos reklamációt a beépítés után nem áll módunkban elfogadni.

Forrás: Stegu