Szivattyúk: víztelenítés, öntözés és házi vízellátás a legmagasabb fokon az AL-KO-tól

Optimalizálja kertje természetes öntözését, vagy a víztelenítést, esetleg használjon kutat / ciszternát a költséghatékony vízellátáshoz: az AL-KO szivattyúkkal nem csak a legmodernebb technikához, de a rendkívül széles modell palettához is hozzájuthat. Ezért Online – Shopunkban pontosan megtalálja azt a szivattyút, amire Önnek a kertjében szüksége van, legyen az elektromos vagy benzinüzemű készülék. Utóbbi szivattyúk árvizek és áramkimaradás esetére, esetleg kempingekben jelenthetik a tökéletes megoldást. Ami mindegyik szivattyúban közös: egyszerű kezelés, megbízhatóság, nagy teljesítmény, csekély zaj és alacsony energia felhasználás. Mindezen felül szortimentünk széles tartozékprogramot is kínál.

Szivattyú vásárlási tippjeink

Minden kerthez és feladathoz kínálunk szivattyút. Kedvenceinket bemutatjuk Önnek:

Merülő szivattyúk:
A SUB 13000 DS Premium szivattyú különösen kompakt felépítésű, beépített úszókapcsolójának köszönhetően pedig szűk helyekre is (pl. padló lefolyók) behelyezhető. Mindezen felül akár 3mm visszamaradó vízszintig is képes leszívni a vizet.

Kerti szivattyúk:
Különösen energiatakarékos kerti szivattyúra vágyik, aminek ennek ellenére a teljesítménye is nagy? Ez esetben a Jet 4000/3 Premium a tökéletes választás. A 3 lépcsős hidraulikával különösen csendes és erős csekély áramfelvétel mellett.

Házi vízmű:
A HW 6000 FMS modellel a prémium osztályba vált belépő jegyet. Az 5 lépcsős hidraulika

extrém teljesítményre képes csendes működés mellett. XXL szűrő, elektronikus display, és a Flow-Measure-System – ezek a sarokkövei ennek a prémium szivattyúnak.

Házi vízellátó automata:
A HWA 4000 Comfort teljesen automata üzemet biztosít igényes kivitelben. Az elektronikus vezérlés véd a szárazon futás ellen, rendkívül egyszerűen üzembe helyezhető és nagyon kedvező ár/szolgáltatás aránnyal rendelkezik.

Tesztelve és a legjobb osztályzattal – „sehr gut“ – ellátva 
Az alábbi három közkedvelt szivattyú tökéletesen teljesített a teszteken is.
Merülő szivattyú AL-KO TWIN 14000 Premium, Heimwerker Praxis (02/2016): sehr gut (1,3)
Kerti szivattyú AL-KO Jet 6000/5 Premium, Heimwerker Praxis (05/2013): sehr gut (1,4)
Házi vízmű AL-KO HW 5000 FMS Premium, Heimwerker Praxis (01/2013): sehr gut (1,4)

Öntözés esővízzel

Mindannyian örülünk a hosszú és forró nyárnak. A kert tulajdonosok is örülnek, azonban nekik figyelni kell ilyenkor a gyep és a növények öntözésre is. Ez azonban nem csak időigényes, hanem költséges feladat is.

Az esővíz nem csak olcsóbb a vezetékes víznél, de a növények számára is kedvezőbb. A vezetékes víz ugyanis gyakran túl kemény,esetleg túl nagy a mésztartalma. Különösen a hangák, illetve a mocsári növények viselik nagyon nehezen a vezetékes vizet. Az esővíz további előnyei közé tartozik, hogy nyáron az esővízgyűjtő tartályban többnyire jól átmelegszik. Ezt a növények szintén előnyben részesítik a hideg, vezetékes vízzel szemben. Nagyon hideg víz esetén a növényt ugyanis hideg sokk éri, ami lelassítja a növekedését.

Esővíz gyűjtés: 

Az esővizet gyűjthetjük hordóba, vagy ciszternába. Amennyiben a szerszámos házon van ereszcsatorna célszerű a vizet itt összegyűjteni. Ehhez hasonlóan felfoghatjuk a vizet ház, a kerti pavilon, vagy az üvegház tetejének segítségével is. Ehhez hordókra és gyűjtőcsövekre van szükségünk, amelyek az esővizet az eresz- és ereszcsatornák segítségével a hordóba juttatják. A vízgyűjtő hordók különböző nagyságúak. A 200l nagyságú a legelterjedtebb méret. Általában műanyagból készülnek és oldalukon van egy csap, amin keresztül az ember kényelmesen vehet vizet.

Néhány tipp az esővízgyűjtő tartály használatához :

| •Ha az esővízgyűjtő hordó nem passzol a kert hangulatába ültessen eléje bokrot, vagy futtassa be kúszónövényekkel. Ne ültessen azonban szúrós, vagy erősnövekedésű növényeket, hogy a kényelmes hozzáférés megmaradjon.

| •Azért,hogy semmilyen állat ne juthasson a vízgyűjtő hordóba, illetve a lomb se potyogjon bele célszerű azt egy fedéllel ellátni. Ezzel a szúnyogok nevelését és az algásodást is csökkentjük.

| •Egy darab fa-, vagy aktív szén időnkénti behelyezésével a vizet tisztán tudjuk tartani.

| •A gyűjtőcső eltömődésének megakadályozására helyezzünk el a cső tetején egy szűrőt.

| •Az esővízgyűjtő cső záró fedele egyszerűen bezáródik, ha a tartály tele van.

| •Amennyiben bérli lakóhelyét egyeztessen a főbérlővel, hogy egyetért-e az esővíz összegyűjtésével.

| •Az első esővíz hosszabb száraz periódus után porral és pollenekkel van tele. Tartsa ezért az esővízgyűjtőt ilyen esetben zárva.

Kertmérettől függően esővízgyűjtő hordók, vagy ciszterna telepítése között kell dönteni. Komolyabb esővízgyűjtő rendszerek telepítése előtt érdeklődjön a hatóságoknál az esetleges korlátozások, előírások, vagy támogatások után.

Ha az esővizet összegyűjtöttük az öntözéshez ki is kell vennünk azt a tartályokból, ciszternákból. Erre a feladatra a merülő szivattyúk megfelelők megoldást jelentenek.

A megfelelő szivattyú

VÍZTELENÍTÉS 
I Vizet szeretne vételezni egy tóból, egy patakból vagy egy tartályból?
I Úszómedencét vagy esővíztárolót kíván ki-vagy átszivattyúzni?
I Gyors segítséget szeretne pl. egy árvíznél a pincék kiszivattyúzásához, víztelenítéséhez?
Válasszon merülőszivattyúink közül, amelyek sokoldalúan bevethetők tiszta vagy erősen szennyezett közegű „víz alatti” feladatokhoz.ÖNTÖZÉS 
I Szeretné a kertje öntözéséhez szükséges vizet egészen kényelmesen egy kútból, tóból vagy ciszternából vételezni?
I Szeretne gondtalanul felfrissülni a kerti zuhany alatt?
I Tiszta vizet kíván nagyobb távolságba szállítani, magas nyomással?
Kerti-, búvár- és benzinmotoros szivattyúink valódi segítőtársként ideális választást jelentenek mindezen feladatok elvégzéséhez.

HÁZI VÍZELLÁTÁS 
I Kútja vagy ciszternája van, és ezekből kívánja kedvező áron megoldani a használativíz-ellátást?
I Szeretné növelni a nyomást a saját vízhálózatában?
I Egyszerűen és automatikusan szeretné öntözni a kertjét?
Pontosan ilyen feladatokhoz terveztük házi vízműveinket és házi vízellátó automatáinkat, amelyek a vizet automatikusan és állandó nyomással szállítják.