Szúnyogmentes pihenés tetőablakokkal

A tetőablakok otthonunk egyik legkényelmesebb és természetes fényt adó részei. Sajnos azonban ezek az ablakok a bosszantó rovarok, például a szúnyogok vagy a legyek bejáratát is jelenthetik. A tetőablakokra való szúnyogháló hatékony megoldást kínál a rovarok elleni védekezésre. Ez a cikk ismerteti a tetőablakokhoz való hálók különböző típusait, a felszerelési lehetőségeiket, az anyagösszetételüket és a Dakea termékcsaládot, amely kiváló minőséget és funkcionalitást kínál.

 

A fix szúnyoghálók két típusa:

Az első, amely a tetőablak belső oldalára rögzíthető, a tokra szerelhető, és teljesen az ablakkerethez rögzül, így nem foglal helyet a belső térben. Bár állandó védelmet nyújt, a legtöbb tetőablakhoz nem megfelelő megoldás, és egyáltalán nem kényelmes az ablak tisztítása. Ez a fajta szúnyogháló csak teljesen nyíló vagy teljesen nyitható tetőablakainkra szerelhető fel, mint például a Dakea Control, Dakea Flex vagy Dakea Access ablakok.

 

A másik fix típus a kávába szerelhető, ez szintén helytakarékos, folyamatos biztonságot nyújt a rovarok szempontjából, de csak a felső harmadban nyíló tetőablakokra használható, és a fenti változathoz hasonlóan ez is megnehezíti az ablak tisztítását. A Dakea Better View ilyen típusú tetőablak.

 

A mozgatható szúnyogháló:

A tetőablak könnyen nyitható, szellőztetve a helyiséget. Ha a szúnyoghálóra nincs szükség, például télen, a feltekerhető dobozban tárolható. A termék felszerelése majdnem olyan egyszerű, mint a használata, kézzel is könnyen kezelhető.

 

Szúnyogháló beépítési lehetőségek

A szúnyoghálós sínek különböző típusokban kaphatók, amelyeknek különböző előnyei és korlátai vannak. Íme néhány gyakori szúnyoghálós kerettípus:

 

Fémkeretek: a legelegánsabb megjelenést biztosítják. Például alumínium vagy acél keretek. Az alumíniumkeretek könnyűek, erősek és korrózióállóak, hosszú élettartamot biztosítanak. Az acélkeretek erősek és tartósak, de hajlamosabbak lehetnek a rozsdára. Mindkét típus könnyen tisztítható és karbantartható.

 

Műanyagkeretek: általában PVC-ből (polivinil-klorid) vagy más műanyagból készülnek. A műanyag keretek könnyűek, korrózióállóak és nem kell őket festeni. Különböző színekben kaphatók, hogy illeszkedjenek a nyílásokhoz vagy az épület stílusához. A műanyag keretek azonban nem olyan erősek és tartósak, mint a fémkeretek, és hosszabb használat esetén könnyebben sérülnek vagy deformálódhatnak.

 

Fa ablakkeretek: Természetes megjelenést kölcsönöznek az ablakoknak vagy ajtóknak. A fa ablakkeretek jól illeszkednek a hagyományos épületekhez és belső terekhez. Tartósak és könnyen javíthatók. A fakeretek azonban karbantartást igényelnek, például rendszeres festést vagy lakkozást, hogy megvédjék őket a nedvességtől, a penésztől vagy a rovaroktól.

Minden egyes szúnyogkerettípusnak megvannak az előnyei és korlátai, és a választás a személyes preferenciáktól, az épület stílusától, a környezeti tényezőktől és még a pénzügyi forrásoktól is függ. A megfelelő szúnyogháló keret kiválasztásakor fontos figyelembe venni a tartósságot, a könnyű használatot, az illeszkedést és az esztétikát.

 

A szúnyoghálók hálós része általában különböző anyagokból készülhet.

Elsősorban az üvegszálas szúnyoghálókat említjük, amelyek könnyűek, ellenállóak és jó szellőzést biztosítanak.

Léteznek alumínium bevonatú szúnyoghálók is, amelyek erősek, tartósak és ellenállnak az időjárási körülményeknek.

Vannak azonban műanyag bevonattal ellátott hálók is, amelyek megvédik az anyagot a rozsdától és más káros hatásoktól.

 

Az anyagok közötti különbség

Az üvegszálas háló, az alumíniummal bevont háló és a műanyaggal bevont háló három különböző anyagból készült hálótípus. Íme néhány különbség:

 

Anyagösszetevők: Az üvegszálas háló üvegszálakból készül, általában üvegszálerősítő anyagokból fonva. Az alumíniummal bevont hálók alumíniumhuzalból készülnek, amelyet vékony alumíniumréteggel vonnak be. A műanyaggal bevont hálók műanyag szálakból készülnek.

 

Alkalmazások. Az alumíniummal bevont hálókat gyakran használják paravánokhoz, szúnyoghálókhoz, madárelhárító hálókhoz és más hálóalkalmazásokhoz. A műanyaggal bevont hálókat gyakran használják a kertészetben vagy a mezőgazdaságban, pl. növényvédelemre, állatok elkerítésére vagy anyagszállításra.

 

Szilárdság és tartósság. Az alumínium bevonatú háló könnyű, tartós, korrózióálló és időjárásálló. A műanyag bevonatú háló általában könnyű, rugalmas és korrózióálló, de nem olyan erős, mint az üvegszálas vagy alumínium bevonatú háló.

 

Rugalmasság: az üvegszálas és az alumíniummal bevont háló viszonylag merevebb, míg a műanyaggal bevont háló rugalmasabb. Ez azt jelenti, hogy a műanyag bevonatú hálót könnyebb a különböző formákhoz és ívekhez igazítani, ugyanakkor alakítható is.

 

Tűzállóság. Az alumíniumháló égésgátló, míg az alumíniumháló műanyag bevonatú.

 

Dakea szúnyogháló

A Dakea egy megbízható márka, amely a kiváló minőségű tetőablakairól ismert. A Dakea szúnyoghálók ugyanolyan hitelesek és tartósak. Könnyen felszerelhető és könnyen illeszkedik a tetőablakokra, mivel a gipszkarton belső falára szerelik, így garantáltan tökéletes védelmet nyújt. A Dakea szúnyogháló kiváló anyagokból készült, az alumínium sín polírozott, a háló pedig fekete üvegszálas háló, amely kialakításának köszönhetően egyáltalán nem akadályozza a látást. A háló könnyen tisztítható, ugyanakkor tartós és strapabíró.

 

A termék csuklós elven működik, mozgatható, és 180 fokban elforgatva szerelhető, megkönnyítve a felső fogantyúval ellátott tetőablakok nyitását/zárását, és egy adapterrel térdkalapácsos ablakokhoz is használható. Mivel a háló a belső falon van, az ablak leengedve is kinyitható, és a helyiség kényelmesen szellőztethető, így ez a legpraktikusabb változat.

 

A Dakea szúnyogháló tetőablakokhoz nagy könnyebbséget nyújt Önnek a mindennapokban. Védelmet nyújt a bosszantó rovarok ellen, lehetővé teszi a friss levegő beáramlását és biztosítja a tetőablakok optimális használatát. A Dakea által kifejlesztett szúnyogháló kiváló választás a megbízhatóság, a könnyű felszerelhetőség és a tökéletes illeszkedés szempontjából. Nemcsak maximális védelmet nyújt, hanem esztétikus is, és 2 év garanciát is biztosít. Ne hagyja, hogy a rovarok megzavarják otthona nyugalmát és kényelmét. Válasszon egy tetőablakos szúnyoghálót a Dakea kínálatából, és élvezze a kellemes légkört anélkül, hogy a betolakodó rovarok miatt kellene aggódnia.

A Dakea termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!