Takarékossági tippek a fűtéshez

Napjainkban az egyik legnagyobb kihívás a lakásokban, hogy hogyan fűtsük a házat és tartsuk a lehető legmelegebben, hogy elkerüljük a túlzott villany- és gázszámlát.

Az energiatakarékosság elősegítése a minimális komfortfokozat biztosítása mellett nehéz, de elengedhetetlen feladat. Nézzünk tehát néhány praktikus tippet arra vonatkozóan, hogyan fűthetjük otthonunkat úgy, hogy közben fűtésen is spórolhatunk.

 

Öt tipp a fűtésen való spóroláshoz

 

Szerelje fel a megfelelő hőszigetelést

A jó hőszigetelés beépítése a lakásba a leghatékonyabb megoldás a nagyobb hőkomfort és az energiatakarékosság érdekében. Lehetőség van külső és belső hőszigetelési eljárások elvégzésére, hatékony szigetelőanyag beépítésére olyan elemekbe, mint a homlokzat, a tető vagy a padló.

Ehhez az URSA üveg-ásványgyapot termékeit ajánljuk, egy kiváló hőállóságú, páraáteresztő, robusztus anyagot, amely nagy hangszigetelő képességgel és kiváló tűzvédelmi viselkedéssel rendelkezik. A jó hőszigetelő rendszernek köszönhetően a belső hőmérséklet stabilizálódik, és csökken a hőveszteség. Két döntő előny a ház fűtése és a fűtési költségek megtakarítása szempontjából.

 

Szabályozott szellőzés

A ház szellőztetése rutinszerű, mindennapi feladat. A nap legmelegebb időszakaiban kell elvégezni, kihasználva a napsütéses órákat. Egy kis ház esetében már 5 perc is elegendő. 

 

Használja ki a napfényt

A nap kimeríthetetlen természetes fény- és hőforrás. A napsugarakat felhasználhatja otthona hőmérsékletének emelésére. Otthonának tájolásától függően bizonyos időpontokban kapja a napfényt. Húzza fel a redőnyöket, és távolítsa el azokat az elemeket, amelyek eltakarják a napsugarakat.

 

Szabályozza és zárja le a tereket

Különösen a nagyobb lakásokban elengedhetetlen a terek és szobák szabályozása. Ezért ajánlatos a helyiségeket szigetelve tartani, így megakadályozva, hogy a hideg átjárja a házat, és a hőt oda koncentrálja, ahol a lakók tartózkodnak.

 

A fűtés felelősségteljes használata

A legtöbbünknek változtatnia kell fűtésfogyasztási szokásain a kiadások optimalizálása érdekében. Azokban a lakásokban például, ahol a lakók több időt töltenek a szabadban, ajánlott akkor bekapcsolni a fűtést, amikor otthon tartózkodnak.

A fűtési rendszer üresjáratban tartása ajánlott a be- és kikapcsolás helyett. Akárhogy is, a hőmérsékletnek legfeljebb 21 Celsius-fokosnak kell lennie.