Tartós hőszigetelés

Az egyik autókereskedés egy 130 parkolóhelyes parkolóház építése mellett döntött, és tartós és alacsony karbantartási igényű megoldást keresett. A tervezőiroda egy fordított parkolóház-tető megoldást javasolt, amely optimálisan elnyeli a különböző terheket.

 

Egy hosszú távon jól működő parkolóház építése azonban trükkös feladat: a tetőfelületekre induláskor, fékezéskor, kanyarodáskor és parkoláskor számos statikus és dinamikus erő hat. Nemcsak a felületi burkolat, hanem az alatta lévő rétegek is nagy terhelésnek vannak kitéve. A tervezőiroda ezért a fordított tető mellett döntött.

 

A fordított tetővel a dinamikus terheket a felső burkolat és a hőszigetelés veszi fel. A bitumenes fóliából álló vízszigetelés alkotja az alsó réteget, amely a mechanikai és hőterheléssel szemben védett.

 

Szabványosított minőségi értékek

A rétegrendszer felső rétege rögzítőprofilokra helyezett és egymáshoz rögzített betonlapokból áll. Alatta 200 mm vastag Austrotherm XPS TOP 50 TB lemezek vannak, amelyek elnyelik a felülről érkező nyomást és kiváló hőszigetelést biztosítanak. Ez a nagy hatékonyságú szigetelőanyag rendelkezik a szükséges mechanikai nyomás-, vízállósági és hővezetési értékekkel.

 

A megfelelő szigetelőlemezek kiválasztásával biztosítani tudták a hőszigetelési követelményeknek való megfelelést. Általában az értékek a vastagság növekedésével romlanak.

 

Vízálló és hőhídmentes

A zárt cellás xps vízfelvétele elhanyagolható, így kiváló hőszigetelő tulajdonságai még akkor sem romlanak, ha hosszú ideig nedvességnek van kitéve. A lépcsőzetes élkialakítás biztosítja, hogy a konstrukció nem ázik át hőszigeteléssel. Erős esőzések során a rétegrendbe behatoló nedvesség a burkolat felső üregein keresztül diffundálhat.

Az Austrotherm termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!