Terrán Generon napelemes beton tetőcserép

A Terrán Generonnal fedett tető teljes védelmi funkcióval rendelkezik, egyidejűleg kimagasló esztétikai előnyt biztosít. A Terrán Generon egyelőre kizárólag Terrán Zenit tetőfedésbe építhető be.

Energiatudatos megoldás esztétikusan

Esztétikus, környezetbarát megoldás, kompromisszumok nélkül. A Generon napelemes tetőcserép olyan forradalmi innováció, amely professzionális választ ad a 21. század technológiai kihívásaira. A Terrán Generon napelemes tetőcserép különlegességét az adja, hogy a napcellák olyan speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felületére integrálva, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel. Mindezt úgy, hogy a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított. A működő tesztrendszerek sikeresen ötvözik a Terrán közel évszázados tetőcserépgyártási tapasztalatát a kor technikai kihívásaival. A fejlesztés célja egy esztétikus, környezetbarát, kompromisszumok nélküli, energiatermelő tetőrendszer megalkotása volt. Így lesz a Terrán Generon naprakész tető!

 • Esztétikus
  Stílusos megoldás kompromisszumok nélkül.
 • Integrált
  Védelem és megújuló energia egy tető alatt.
 • Egyszerű
  Könnyű, hatékony, gyors és biztonságos kivitelezhetőség.
 • Rendszerben
  Teljes körű megoldás tetőfedésre és a napenergia hasznosításra.

Generon
fedési szélesség [cm] 30
fotovoltaikus (FV) cellák száma [db] 4
frontfelület 3,2 mm vastag szolár üveg
helyigény [m²] 6 (1 kW teljesítményű mező)
kábelhossz [mm] 500
kitöltés EVA fólia
max. teljesítményponti áramerősség (Impp) [A] 6,52
max. teljesítményponti feszültség [V] 2,31
méretek, A×B [mm] 330×420 (beton tetőcserép)
297,5×415 (napelem modul)
névleges teljesítmény [W] 15
teljesítmény tűréshatár [%] 5
tető dőlésszöge [°] min. 25
tömeg (m) [kg] 5,9
tűzvédelmi osztály B-s1, d0
vízzáróság [óra] >20

Gyakori kérdések:

A Terrán Generon egyelőre kizárólag Terrán Zenit tetőfedésbe építhető be.

Abban az esetben, ha a meglévő fedést Terrán Zenitre építik át olyan módon, hogy a fedésre vonatkozó követelmények teljesüljenek.

 • min. 7,5 cm-es átszellőztetett légrés
 • nagy hőállóságú, hosszú élettartamú tetőfólia (MediFol Longlife, Medifol TOP 270, MediFol Silver)
 • min. 25 °tetőhajlásszög

 A Terrán Generon modul befoglaló mérete 330 mm x 420 mm, azonos a Terrán Zenit cserép méretével.

Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 db/m2 elhelyezés esetén ez 167 W/m2-t tesz ki.

1 kWp teljesítményű mező kb. 6 m2 tetőfelületet igényel

Azok az összefüggő tetőszakaszok használhatók ki, amelyeknek a tájolása megfelelő. A tetőfelület széleitől (orom, falszegély, tetőgerinc, eresz, vápa) és a tetőfelépítményektől (kémény, tetőablak stb.) legalább két cserépnyi (kb. 60 cm-nyi) távolságot el kell hagyni. Ezeket a tetőfelületeket Terrán Zenit cseréppel kell fedni.

Az optimális elhelyezés Magyarországon a déli tájolású 35 fokos hajlásszögű tetőkön lehetséges. Az optimális tájolástól való kisebb eltérés keleti vagy nyugati irányban nem jár vállalhatatlan termeléskieséssel.  Szintén nem jár jelentős kieséssel az optimális hajlásszögtől való 5-10 fokos eltérés. Szaktanácsadóink segítenek az optimális fedéskép kitalálásában annak érdekében, hogy a legszebb legyen a tető megjelenése.

Igen, felrakható, a szolár rendszerekre általánosan érvényes kötöttségekkel. Csak azonos tájolású és hajlásszögű szakaszok köthetők egy áramkörre.

A termelt áramot egy inverter alakítja át, amelyet egy ad-vesz mérőórán keresztül a szolgáltatói hálózatra táplálunk be. Az éves energiamérleg alapján történik az elszámolás az áramszolgáltatóval.

A Terrán Generonnal fedett tető teljes védelmi funkcióval rendelkezik, egyidejűleg kimagasló esztétikai előnyt biztosít, ezért a hagyományos nagypaneles rendszerekkel nehezen összehasonlítható az értéke. Az ára magasabb, mint a nagypaneles rendszer ára. Egy átlagos családi háznak megközelítőleg 6 kWp-es rendszerre van szüksége az energia ellátásához, mely hozzávetőleg 3,9 millió forintba kerül a Terrán GENERON napelemes tetőcseréppel kialakítva. Ez azonban csak egy közelítő ár, minden ajánlatot az Ön igényeire szabva, egyedileg készítünk el.