Terrán GENERON napelemes tetőcserép

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre és az energiatudatosságra. Tenni akarunk környezetünk megóvásáért, azért, hogy egy egészséges, jó levegőjű világban élhessünk, habár ez sok esetben kompromisszummal jár.

A forradalmian új Terrán GENERON napelemes tetőcserép megoldást kínál erre, amellett, hogy a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított.

Egy professzionálisan kivitelezett tetőszerkezettel és cseréppel az ingatlan megszépül, értéke jelentősen megnőhet, illeszkedik az utcaképhez vagy éppen kitűnik a többi ház közül. A megfelelő héjazattal – az esztétikumon túl – az otthon védelme, viharállósága, tartóssága is biztosított, a csapadék szakszerű elvezetésével megelőzhetjük, hogy a ház padlástere beázzon, és így akár maradandó károkat okozzon az adott otthonban. Ezeken túlmenően – a többéves technológiai fejlesztéseknek köszönhetően – a 2019-es Construma Nagydíjjal elismert Terrán GENERON tetőcserép egyedülálló gazdasági előnyhöz juttatja az ingatlan tulajdonosát. A napelemes tetőcserép a napsugarak hasznosításával, azaz a napenergia átalakításával nagymértékben hozzájárul az épület energiaellátásához. Az elektromos áram előállítása így költséghatékony és környezetkímélő folyamat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A napelemes tetőcserepek a villamosenergiát a rendszerbe visszatáplálják, mely energiamennyiséget az energiaszolgáltató által felszerelt kétirányú mérőóra regisztrál. Ez a speciálisan kialakított mérőóra két funkcióval rendelkezik: egyrészről méri a megtermelt villamosenergiát, másrészről – mint egy hagyományos óra – méri a hálózatról elfogyasztott mennyiséget. A fogyasztást általában évenkénti leolvasással állapítják meg, vagyis, hogy mennyi a két érték közötti különbség. Ez ideális esetben, egy átlagos családi ház esetén, 200-300 napelemes tetőcserép felhelyezésével számolva közelíthet a nullához.

Mindezek mellett a 2012 óta érvényben lévő, az Európai Unió minden tagállama számára kötelező energetikai tanúsítvány elkészítésekor is előnyhöz juttatja a felhasználókat. A kötelező tanúsítvány az Európai Unió hosszú távú energiapolitikájának része, mely az 1980-as évektől kezdve növelni szeretné az épületek energiahatékonyságát és a megújuló energiaforrások használatát. Ennek a törekvésnek köszönhetően egy adott ingatlan energetikai besorolása nagyban javulhat, amennyiben annak energiaellátását napelemes rendszerrel támogatjuk. Az energiatanúsítványok érvényességi ideje 10 év, azonban, ha az épületen az energiafogyasztást befolyásoló felújítás történik (pl.: napelemes tetőcserép rendszer felhelyezése) akkor érdemes új energiatanúsítványt készíttetni, mert így javul az épület besorolása, ami eladás/kiadás esetén növeli a piaci értéket.

A nagytáblás napelemek ma már nem számítanak újdonságnak hazánkban sem, hiszen számos ingatlanon vagy ipari létesítményen láthatók. Ezeknek a telepítése általában a tetőcserepek síkja fölé történik, és ugyan teljesítmény tekintetében megegyeznek a napelemes tetőcseréppel, ronthatják az épület megjelenését. Az eddig piacon lévő rendszerekkel szemben az új napelemes tetőcserép tökéletesen illeszkedik a tetősíkba, továbbá a ház stílusához, amely egyszerre két funkciót – tetőcserép és energiaforrás – betöltve jelent ideális választást azoknak, akiknek a gazdaságos és környezetbarát energiatermelés, valamint az otthon védelme ugyanolyan fontos, mint az esztétikum.

A TERRÁN tetőcserepek teljes kínálatával várjuk telephelyeinken! Jöjjön el hozzánk!