Titokzatos lámpatestek a hálószobába

A hálószoba a vendégektől elzárt terület, amely lehet romantikus, meghitt, meleg, vonzó, megnyugtató, pihentető vagy akár extravagáns is, stílustól és hangulattól függően. Bármilyen stílusú is a hálószobánk, amikor lemegy a nap, a hangulat és a világítás minősége határozza meg a teret. A hálószobai lámpák kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy a fények mellett legyen lehetőségünk egy kicsit erősebb fényre is, amely megteremti a megfelelő feltételeket a zavartalan pihenéshez.

A hálószobai világítás kialakításakor először is meg kell határoznia, hogy milyen hangulatban tud a legjobban pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni, majd ezt figyelembe véve választhatja ki a LED-es vagy nem LED-es lámpákat és izzókat.

A központi, általános világítás a térben a fő fényforrás lesz mennyezeti lámpa vagy függőlámpa formájában, így kiegészítő fényként érdemes előnyben részesíteni az éjszakai lámpákat, amelyek visszafogott, elsősorban lágy és szórt fényt adnak.

Ha a hálószobában a romantikus érzést szeretné fokozni, válasszon olyan dekoratív függőlámpát, amely önmagában is önálló bútordarabként funkcionál. Az ágytakaró, a puha szőnyeg, a meleg, szőrös takaró és egy szépen megvilágított, kellemes hangulatú kép mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a mindennapi fáradtság eltűnjön.

Az éjjeliszekrényre akár egy magasabb éjjeli lámpát is helyezhet, ami elegáns megjelenést biztosít, és kiemelkedő szerepet ad az ágy melletti területnek.

Ha fókuszáltabb fényre van szüksége az olvasáshoz, helyezzen olvasólámpát az ágy feletti oldalfalra. Válassza a karral irányítható megoldások egyikét, és úgy helyezze el, hogy a bekapcsolt lámpa fénye ne zavarja másik pihenését.

A hálószoba falának és a kiegészítők színének kiválasztásakor érdemes olyan színekre összpontosítani, amelyek segítenek ellazulni; a földszínekkel és a természet világoszöld árnyalataival nyugtató és pihentető környezetet teremthetünk.