Régi üvegpalackok új életre keltése

Színes váza készítése pár lépésben:

Ebben a cikkben régi üvegpalackból varázsolunk színes vázát. Ehhez szükségünk lesz üvegpalackra, akrilfestékre, ecsetre, kézműves ragasztóra és szalagra díszítésként.

Egyszerűen fesse be az üvegpalackokat az akrilfestékkel, és hagyja megszáradni. Ezután tekerje körbe a dekoratív szalagot az üveg nyakán, és ragassza a helyére kézműves ragasztóval. Tegye bele a virágokat, és már kész is! Gyönyörű és olcsó dekorációs ötlet, amely tökéletes bármilyen ünnepi alkalomra.

 

Díszítés Washi Tape-vel:

A Washi Tape egy japán ragasztószalag, amelyet kézművesboltokban vagy online vásárolhat. Remekül használható dekorációhoz, és rengeteg színben és mintában kapható, így nagyon sokoldalúan felhasználható. Számos anyagra, például fára, papírra, műanyagra és fémre ragad. A kreatív lehetőségek szinte végtelenek. Használhatja bútorok, képkeretek, ablakok díszítésére, vagy akár unalmas edények feldobására is. A Washi Tape fantasztikus tulajdonsága, hogy a különböző felületekről nyom nélkül eltávolítható.

Ehhez a technikához szükség lesz Washi Tape-re, üvegpalackra, ollóra és késre.

 

Tisztítsa meg az üvegpalackok belsejét és külsejét szappanos vízzel, majd hagyja őket megszáradni. Ezután egyszerűen ragassza fel a kiválasztott mintát az üvegpalackra. Ehhez ragassza fel a szalagot, és vágja le a szükséges hosszúságúra. A bonyolult, részben átfedő minták esetében javasoljuk, hogy használjon egy kést, mivel így tisztán és pontosan vághatja le a szalagot úgy, hogy az már az üvegre van ragasztva. Ne aggódjon, ha magára ragasztja a szalagot – a Washi Tape könnyen eltávolítható és akár újra is használható.

 

A Washi Tape nagyon jól működik névtábla pohárként is születésnapi összejöveteleken. Egyszerűen ragasszon egy darabot a szalagból a szívószál felső harmada köré úgy, hogy a végek összetapadjanak. Vágjon egy háromszöget a zászló végébe, és írja rá a nevet.