Tökéletes lerakás by Frühwald

Lerakási útmutató térkövekhez, járdalapokhoz, pázsitrácskövekhez és vízelvezető kövekhez

Termékeinket úgy állítják elő, hogy lerakásuk egyszerű és gyors legyen. Azonban: Kérjük ügyeljenek arra, hogy a lerakással csak szakértő céget bízzanak meg. Az itt felsorolt összes lerakási útmutató kötelezettség nélküli ajánlás, ezekért felelősséget nem vállalunk.

Általános utasítások

Szín- és szerkezeti eltérések

A betontermékek gyártása természetes adalékanyagokból történik. Emiatt termékeink kis mértékű szín és szerkezeti eltéréseket mutathatnak – akár a cement saját színe miatt is. Tehát még a leggondosabb gyártás esetében sem kerülhetőek el teljes mértékben a szín- és szerkezeti eltérések. Tippünk: Egyidejűleg több raklapról dolgozzon az egyenletes, természetes megjelenés elérése érdekében!

Méreteltérések

Betontermékeink gyártása a legmodernebb gyártóberendezéseken történik. Ennek ellenére minimális méreteltérések bármikor felléphetnek, ezek az európai szabványok szerint is engedélyezettek és lerakásnál általában nem játszanak szerepet.

A kövek magasságának eltérései a megfelelő ágyazat használatával, szakember általi lerakáskor gumikalapáccsal és lapvibrátorral kiegyenlíthetők.

Mészkivirágzás

A cement megkeményedésekor mészhidrát válik ki, ami elérheti a kő felületét. Ez a mészvirágzás termékeink mechanikai tulajdonságaira és természetes megjelenésére egyáltalán nincsenek káros hatással. Időjárási hatásokra, mint eső vagy hó és a teljesen normál igénybevétel által ezek a mészvirágok
bizonyos idő után eltűnnek.

Szélek lepattogzása és repedések

A modern betontermékekkel számos olyan ötlet valósítható meg, amiket egyetlen másik építőanyaggal sem lehetséges létrehozni. A tartós használat során azonban ezeken a természetes anyagokon nem lehet teljes mértékben kizárni a peremek kisebb lepattogzását, a letöredezéseket és a térburkolókövek, járdalapok és járdaszegélyek hajszálrepedéseit.