Upcycling ötletek a nyári felújítás idejére

Ha a tavasz a lomtalanításról és az új dolgok előkészítéséről szól, akkor a nyár a felújítás ideje. Meglepődve tapasztalhatod, hogy a régi kacatok, amelyekről azt hitted, hogy nem kellenek, valójában felhasználhatók arra, hogy otthonodat a mindig is megálmodott nyári oázissá alakítsd – egy kis ragasztó segítségével. 

Az újrahasznosítással ellentétben, amely a dolgok újrahasznosítható anyagokra való lebontását jelenti, az upcycling a nem kívánt tárgyak újrafelhasználása vagy valami újba való beépítése; a szemétből kincs lesz.

Az upcyclingnak nem kell bonyolultnak vagy időigényesnek lennie. Íme néhány ötlet, hogy belekezdhessen és megláthassa mindenben a rejtett lehetőségeket.

 

DIY raklapos fejtámla

A fa raklapok upcycling aranyat érnek – egyszerűen annyi mindent lehet velük csinálni. Nemcsak hihetetlenül hasznosak, de szuper könnyű hozzájuk jutni, és nagyon gyakran teljesen ingyenesek.

Néhány régi raklap fadeszkáiból rusztikus és jellegzetes fejtámlát készíthet. Kezdje azzal, hogy kiszámolja, mekkora fejlécet szeretne készíteni. Az alapot úgy készítheti el, hogy egy rétegelt lemezlapot vág a kívánt méretre. Ezután vágja ki a raklapokból a deszkákat; érdemes a raklapokat a végek mellett levágni, hogy ne kelljen kihúzni a szögeket. Ezután egyszerűen rögzítse a fadeszkákat vízszintesen a rétegelt lemez fedésére Gorilla Wood Glue segítségével, és hagyja, hogy a ragasztó megszilárduljon. 

Attól függően, hogy milyen megjelenésre törekszik, csiszolja és fesse le a fejtámlát, ahogyan szeretné, és akassza fel a falra az ágya fölé.

 

Fából készült görgős tároló

Egy másik nagyszerű upcycling alapanyag, amivel érdemes tisztában lenni, a faláda. Könnyen megtalálható és olcsó – fantasztikus alap mindenféle projekthez.

Könnyen létrehozhat sokoldalú görgős tárolót egyszerűen több láda egymáshoz rögzítésével. Ragassza össze a ládákat faragasztóval; mi 6 ládát javasolunk, 3*2 sorban, majd egyszerűen illessze össze a sorokat. Használjon bilincseket, hogy a fa a helyén maradjon, amíg a ragasztó megszárad. A befejezéshez rögzítsen egy fadarabot a polc tetejére és aljára, hogy egy sík felületet hozzon létre. Ha megszáradt – rögzítse a kerekeket, és fejezze be a kívánt módon. 

 

A Gorilla glue termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!