Vasbeton falszerkezetek falazása és vakolása

A jól ismert kerámia falazó téglákkal ellentétben a pórusbeton, más néven gázbeton egy viszonylag új, szintén teljes egészében ásványi anyagokból készült építőanyag, amelynek beépítésekor érdemes figyelembe venni az alábbi műszaki információkat és ajánlásokat.

A pórusbeton (pl. Ytong) anyagszerkezetéből adódóan nagy nedvszívó képességgel rendelkezik, a belőle készült téglák viszonylag kis szilárdságú, „puha” falazó téglák. Ennek is vannak előnyei, mivel az ilyen téglák könnyen alakíthatók és méretre vághatók, akár kézi szerszámokkal is.

A falazásban a sima, méretstabil téglákból igazi, nehéz falazószerkezetet lehet építeni a kifejezetten a pórusbetonelemek falazásához kifejlesztett webermix pórusos falazóhabarccsal, vékony rétegben.

A vékonyrétegű falazási technikáknál az első réteg pontos elhelyezése, valamint az építés során végzett szint- és felületellenőrzés a legfontosabb a jó végeredmény eléréséhez.

Fontos tudni, hogy a csemperagasztó nem falazóhabarcs! Ez egy teljesen más célú építőipari termék, és a csemperagasztó használata falazáshoz nem ajánlott, még a pórusbetonhabarcs esetében sem.

 

Kíváncsi a többi termékre is? Tekintse meg a Weber 2023-as katalógusát!