VELUX panorámaablakok

VELUX panorámaablakok

Lehet-e még jobb a kilátás? – a VELUX panorámaablakok új generációjával most tavasztól igen!

Ha tetőtérről van szó, a tervezés egyik fontos eleme a kilátás. A VELUX tetőablak kínálatban 1983 óta megtaláljuk a kiváló minőségű panorámaablakokat. Az idén tavasszal piacra dobott VELUX INTEGRA® GPU elektromos felnyíló tetőtéri ablak ennek a termékcsaládnak a legújabb tagja, egy gombnyomásra biztosít zavartalan panorámát, áradó napfényt és friss levegőt a tetőterekben.

Nehezen lehetne beárazni a kilátást. Pontosan ezért, ha már van kilátás egy háztetőről, akkor érdemes belőle a legtöbbet kihozni. Azúj VELUX INTEGRA® elektromos felnyíló tetőablakkalés annak elektromos működési rendszerének köszönhetően akadálytalan kilátás élvezhető, maximálisan komfortos használat mellett.

Függetlenül attól, hogy a nappaliba vagy az otthoni dolgozószobába helyezzük el, a VELUX INTEGRA® elektromos felnyíló tetőablak beépítése feltűnő esztétikai hatással lehet a szoba kinézetére. Ha teljesen felnyitott állapotban használják, az ablakszárny teljesen kilendül a látómezőből, így erkélyszerű hangulatot idéz, tökéletes kilátás nyílik a külső térre. Szorosabb kapcsolatot hoz létre a tetőtéri ablak a természettel, mellyel csodálatos panoráma élvezhető a tetőtérből. A helyiségek a fentről érkező napfényben fürdenek. Nemcsak több természetes fény és levegő érkezik az épületekbe, hanem a belső terek is megnyílnak, ezzel még nagyobb szoba illúziója teremthető meg.

Teljes rugalmasság a nyitásmódban

A VELUX INTEGRA® elektromos felnyíló tetőablak kétféle nyitási lehetőséget biztosít: a hibrid funkcionalitású ablak a középső tengelye mentén billen, a felső tengelye mentén 45 fokos szögben felnyílik. Záródás közben felismeri az esetleges akadályokat. Az akár falra is szerelhető kapcsoló gombjaival adhatók ki az utasítások, az ablak kb. 1 perc alatt nyílik ki teljesen. Ha a motorvezérléssel kinyitottuk, az ablakszárnyat kézzel is körbebillenthetjük a vízszintes tengelye mentén. A külső üvegfelület tisztításának lehetősége ily módon biztosított.

Védelem az eső ellen

A tetőablak külső takarólemezein elhelyezett esőérzékelő az ablakot automatikusan bezárja, ha esni kezd. Az áramszünetek esetére is felkészültünk: az ablakhoz kapható kiegészítő szünetmentes tápegység gondoskodik arról, hogy semmilyen körülmények között se maradhasson nyitva a tetőablak.

Legnépszerűbb méretekben

Négy választható méretben áll rendelkezésre, 66 cm, 78 cm, 94 cm és 114 cm szélességben és 118 cm vagy 140 cm hosszúságban. A választható biztonsági üveggel (kódja: 70) vagy extra energiatakarékos üveggel (kódja: 66) a felhasználói igények széles köre lefedhető, akár új épületekről, akár felújított épületekről van szó. A termék csak 100% karbantartásmentes műanyag bevonatú fa változatban érhető el és 15-65° hajlásszögű tetőbe építhető be.

Kiegészítő intelligens vezérlés

A tetősíkablak teljes funkcionalitása automatizálható a VELUX ACTIVE beltéri klímaszabályozóval, érzékelőkön alapuló és applikációval irányítható rendszerrel. Az esztétikum és a mindennapos könnyű használat mellett az egészséget támogató eszközt ajánlhat megbízóinak, hiszen a hőmérséklet, a páratartalom és a CO2-szint mért értékei alapján a VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakok, árnyékolók és redőnyök mozgatása az épületben tartózkodók jobb közérzetét és teljesítőképességét biztosítja.

A tetőtéri ablakra kívülre a távműködtetésű külső hővédő rolók és a kifejezetten hozzá illő SMH kódú redőnyök szerelhetők. Fényzárás és fényszabályozás érdekében belülre kézi működtetésű VELUX árnyékolókat vagy bármely VELUX INTEGRA® napelemes árnyékolónkat ajánljuk.