Xella története

A Xella Csoport építő- és szigetelőanyagokat fejleszt, gyárt és forgalmaz. Az Ytong, Silka és Hebel márkákkal a Xella a világ egyik legnagyobb autokláv pórusbeton és kalcium-szilikát egységek gyártója. A Multipor márka a nem gyúlékony ásványi szigetelőlemezeket képviseli, az Ursa márkával pedig Európa egyik vezető szigetelőanyag-gyártójává nőtte ki magát a Xella.

A Xella csoport az Ytong, a Silka, a Multipor, a Hebel és az Ursa szakértelmét és know-how-ját egyesíti, valamint folyamatosan fejleszti ezeket a márkákat. A Xella azon kevés európai építőanyag-gyártó cégek egyike, amelyek saját kutatási és fejlesztési központot működtetnek, amely három fő területre összpontosítja munkáját:

  • Termék- és folyamatkutatás
  • alkalmazott kutatás
  • építésfizika.

A Xella termékek mind gyártásuk, mind felhasználásuk során fenntarthatóak. Emellett folyamatos fejlesztési folyamaton mennek keresztül. Termékeik így jelentősen hozzájárulnak az energiahatékony, magas minőségű épületek építéséhez, és következésképpen a környezetvédelemhez és az erőforrások megőrzéséhez is. Termékeik számos díjat és tanúsítványt kaptak környezetbarát tulajdonságaikért.

A Xella ott van a helyszínen, ahol a tervezők, építészek és építőipari cégek tökéletes megoldásokat keresnek. A 20 országban található 91 gyárral és több mint 30 országban működő értékesítési szervezetekkel, valamint 6100 alkalmazottal nemzetközileg is hatalmas szerepet tölt be.

 

Xella küldetése

A Xella International a márkás termékeket képviseli a nemzetközi építőipari és nyersanyagpiacokon. Teljes mértékben elkötelezettek  ügyfeleik és vállalatuk sikere iránt.  Munkatársaik tapasztalata és motivációja, termékeik minősége és innovációs erőik döntő előnyt biztosítanak számukra a jelen és a jövő piacán egyaránt.

 

Xella termékek és rendszerek

A Xella a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb munkavégzéshez kíván segítséget nyújtani. Az olyan nagyméretű építőanyagok, mint a Silka elemek, az Ytong elválasztó panelek és a Hebel panelek lehetővé teszik, hogy egyszerre több métert építése történhessen meg. A Xella segítséget nyújt a tervezési szakaszban is. Az Ön végleges építészeti rajzai alapján a Xella elkészíti a falrajzokat és méretre gyártott építőanyagokat szállít az építkezés helyszínére, kiküszöbölve a helyszíni vágást, így az anyagok megérkezés után már neki is kezdhet a munkálatoknak.

 

Xella Blue Sprint

A Xella digitális szolgáltatása hozzájárul a hatékonysághoz. Ez azt jelenti, hogy a Xella olyan partner, aki már a tervezési fázisban előre látja ügyfelei igényeit. Nemcsak a Silka gyorsrendszer, hanem az összes többi Xella-rendszer, mint például az Ytong válaszfalak vagy a Multipor szigetelőlemezek garázsok mennyezetéhez, optimálisan integrálható minden BIM-projektbe.  Ez a tudás és szolgáltatás lehetővé teszi a hibák elkerülését, a helyszíni munkaidő csökkentését, valamint a digitális logisztikai felügyeletet biztosít.