Gardena rendszer

Az ulmi székhelyű GARDENA világszerte több millió otthoni és kerttulajdonos által kedvelt márka, ha kertápolásról van szó. Ez azért van így, mert a GARDENA teljes körű választékot kínál mindenből, amire szükség van – legyen szó öntözőrendszerekről, szivattyúkról, gyepápolásról, robotikáról, intelligens rendszerről, fa- és cserjeápolásról, kerti szerszámokról, talajművelésről vagy városi kertészkedésről. Ma a GARDENA a kiváló minőségű kerti szerszámok vezető márkája Európában, és a világ több mint 80 országában képviselteti magát. Érzelmi megközelítéssel szólítja meg azokat, akik a saját kertjüket „természetközeli életterként”, a jólét, a kikapcsolódás és a szórakozás helyeként tekintik.

1961-es alapítása óta a GARDENA néhány évtized alatt egy kerti szerszámokkal foglalkozó kis kereskedelmi vállalatból a kertápoláshoz szükséges intelligens termékek és rendszerek világszerte elismert gyártójává vált. A végső áttörést az Original GARDENA System 1968-as bevezetése jelentette. A rendszermegoldások nyújtásának gondolata a következő évtizedekben a GARDENA combisystem (1977), a GARDENA accu-system V12, a GARDENA Sprinklersystem és a GARDENA Micro-Drip-System (mind 1990) révén folytatódott. A siker titka mindig a márka nagy innovációs erején, valamint a következetes értékesítési és marketingpolitikán alapult.

 

A Husqvarna és a Gardena

A GARDENA 2007 óta a Husqvarna Csoport tagja. Különálló részlegként a GARDENA kellő függetlenséget élvez ahhoz, hogy a szenvedélyes kertészek igényeire és a márka erősségeire összpontosíthasson. A GARDENA az egész vállalat keretében kihasználhatja a vállalatcsoport méretét és erejét, hatékonyan használhatja erőforrásait, és célzottan építhet a közös tudásra.

 

A GARDENA története

A németországi székhelyű vállalatot 1961-ben Werner Kress és Eberhard Kastner üzletkötők alapították. Először Franciaországból származó kerti szerszámok importálásával kezdtek foglalkozni. A végső áttörést az Original GARDENA System 1968-as bevezetése jelentette. Innovációs erejének és a márka minőségének, valamint a magas felhasználói előnyöknek köszönhetően a GARDENA néhány év alatt a kert öntözéséhez és ápolásához használt, intelligens és egyszerű termékek és rendszerek világszerte elismert gyártójává vált. A vállalat 2007 óta a svéd Husqvarna csoport tagja.

 

1961 – Sikeres indulás 50 évvel ezelőtt

A vállalatot 1961-ben alapította Werner Kress és Eberhard Kastner Ulmban. Kezdetben francia kerti szerszámokat értékesítettek. A végső áttörést az Original GARDENA System 1968-as bevezetése jelentette.

 

1968 – A tartozékok gyors cseréje egy „kattintással”.

Narancssárga – ez az Original GARDENA System színe, amely az öntözéshez szükséges alkatrészeket, például a csapcsatlakozót, a tömlőcsatlakozót és az öntözőtartozékokat egyesíti. Jellegzetes kialakításával az évtizedek során időtlen klasszikussá valamint az európai kertek szerves részévé vált.

 

1973 – Zavaró kábel nélkül működik

A GARDENA már 1973-ban bevezette a vezeték nélküli szabadságot, és ezzel megelőzte a korát. Az Accu Grande fűszegélynyírót mindössze egy évvel később követte az első választék, amelyet a mai napig folyamatosan optimalizáltak és bővítettek, és amely a gyepszegélyezéstől a bokrok metszéséig számos alkalmazást kínál.

 

1975 – Könnyű, erőteljes és pontos vágás

Innovatív metszőollók és metszőollók teljes választéka került piacra, amely folyamatosan bővül. Erőt növelő fogaskerekekkel, speciálisan kialakított pengékkel és markolatokkal – a GARDENA 25 évre garantálja a minőséget.

 

1977 – Egy nyél a végtelen számú alkalmazáshoz

A kerti szerszámok stabil rendszere a különböző cserélhető szerszámfejekkel és az élethosszig tartó, imbolygásmentes csavarozással mindig a megfelelő kombinációt biztosítja a legjobb ergonómiával. A GARDENA több mint 30 éve egyértelmű piacvezető a rendszerszerszámok terén.

 

1978 – Intelligens vízhasználat a rendszerekben

A GARDENA mindig is nagy szívvel viseltetett a víz iránt. A dolgok 1978-ban indultak be igazán. Legyen szó öntözésről, vízelvezetésről vagy házi vízellátásról, tiszta és szennyezett vízről egyaránt – a GARDENA a kezdetektől fogva minden célra a megfelelő szivattyút kínálja.

 

1985-1990 – Kényelmes és víztakarékos öntözés

A GARDENA az automatikus kerti öntözéssel kezdődik. A vízszámítógép 1985-ös bevezetése óta a Sprinklersystem és a Micro-Drip-System egyesíti magában mindazt, ami az intelligens, teljesen automatikus kerti öntözéshez szükséges – legyen szó akár a gyepről, akár a virágágyásokról.

 

1990 – Egy akkumulátor különböző eszközökhöz

A GARDENA bevezeti a cserélhető akkumulátorok rendszerét, és számos csatlakoztatható szerszámot kínál. A folyamatosan bővülő kínálatban számos kerti munkához kínálnak akkumulátoros szerszámokat – megbízható és nagy teljesítményű lítium-ionos csereakkumulátorokkal felszerelve.

 

2007 – Az első memóriával ellátott locsoló

Az AquaContour esőztető új mércét állított fel a gyepek víztakarékos öntözés terén. Az AquaContour akár 50 programozható kulcskontúrpontjával szinte bármilyen terület pontos öntözését biztosítja.

 

2012 – Nem kell többé gyepet nyírni.

A szép gyepnek gondozásra van szüksége leginkább rendszeres fűnyírásra. Ez munkát jelent és időt vesz igénybe. De tényleg, muszáj ennek így lennie? A GARDENA azt mondja: Nem! Az R40Li robotfűnyíróval a kerttulajdonosoknak többé nem kell egyedül nyírniuk a gyepet, mert ez az innovatív robotfűnyíró ezt teljesen magától elvégzi.

 

2016 – Intelligens kertészkedést teszik lehetővé

Bemutatják a kertészkedés jövőjét: Tudja meg pontosan, hogy a kertjében lévő növények hogyan fejlődnek – bárhol és bármikor a GARDENA intelligens rendszerrel. A gyepápolás és az öntözés mostantól kényelmesen, egy alkalmazással vezérelhető. Így több időt nyerhet a kertjében azokra a dolgokra, amelyeket igazán szeret.