10 tipp és trükk a grillezéshez

Minden, amit a tökéletes grillezéshez tudni kell

 

Mutatunk 10 tippet és trükköt a tökéletes grillezéshez a Masport gázgrillekkel.

  1. A grillezés előkészítéséhez gyújtsa be a gázégőket nyitott fedéllel és a legmagasabb hőfokozaton. Kapcsolja le a hőfokot, zárja le a fedelet, és hagyja, hogy a grill elérje a megfelelő grillhőmérsékletet – ez körülbelül 5-10 percet vesz igénybe.

 

  1. Általában alacsony vagy közepes hőfokot válasszon, ha halat, zöldséget vagy gyümölcsöt grillez. Marhahús, sertéshús, bárány vagy baromfi grillezéséhez használjon közepes hőfokot. A magas hőfokot csak alkalmanként, steakek sütéséhez használja. 

 

  1. Számos erős ízű természetes összetevő alkalmas pácnak, például paradicsompüré, szójaszósz, melasz vagy gyümölcslé. Ez utóbbiak egyébként természetes módon különösen puhává teszik a húst, különösen a citromlé. Pácoljuk a húst néhány órán át, lehetőleg egy éjszakán át a hűtőszekrényben. A pácoláshoz a húst a hűtőszekrénybe tétel előtt pácoljuk be.

 

  1. Így állapíthatja meg, hogy a főzőhelye megfelelő hőmérsékletű: Tegyen egy teáskanál vizet a főzőlapra. Amikor a víz apró gyöngyökben szétterül minden irányba, a grill elég forró ahhoz, hogy az ételt rátegye.

 

  1. Kerülje a grillfelület túltöltését. Jobb, ha szakaszosan grillezünk.

 

  1. Grillezze a hús egyik oldalát ajánlott ideig. Ezután a még meg nem sült grillfelületet kenje be olajjal vagy vajjal. Fordítsa meg a húst, és fejezze be a sütést. Vegye figyelembe, hogy a második oldal általában valamivel rövidebb ideig tart, mint az első. A második oldal sütése után a sütőbe helyezze a grillt.

 

7. Ha a Masport készletet használja sütéshez, a legjobb, ha egy csepegtető tálcát helyez alá, és a tálcából rendszeres időközönként egy kis folyadékot önt a húsra, hogy az szép szaftos maradjon. Alternatív megoldásként rendszeresen kenje be páclével.

 

  1. Amikor a nyársat leveszi a grillről, mindig viseljen hőálló kesztyűt.

 

  1. Ha a grillel szószt készít, jól keverje meg, hogy a szósz ne égjen le.

 

  1. A grill tisztításához gyújtsa be az összes égőt, engedje le a tetőt, és várjon 10 percet. Hagyja kihűlni, majd drótkefével és egy gömb alakú alufóliával távolítsa el a szennyeződéseket. Öblítse le a rácsot és a grilllapot forró vízzel és enyhe mosogatószerrel, majd hagyja megszáradni.